Rusija se povlači

Vlasnik gasne kompanije Novatek i jedan od najbogatijih Rusa, Leonid Mihelson, najavio je da će se ta kompanija postepeno povući iz svog projekta u Crnoj Gori.

Tu informaciju prenio je ruski portal 1prime.ru, prenosi Investitor.

Vijesti podsećaju da je Novatek, u konzorcijumu sa italijanskim Enijem, koncesionar u Crnoj Gori sa kojim je država potpisala ugovor o istraživanju nafte i gasa u crnogorskom podmorju.

Ovaj konzorcijum je odradio prošle godine istražno bušenje koje je pokazalo da proizvodnja ugljovodonika neće biti moguća, jer je bušotina suva.

Konzorcijum je obavezan da, nakon prve faze, po ugovoru uđe u drugu, gde će morati da položi bankarsku garanciju vrednosti 12 miliona evra, koju bi trebalo da iskoristi za bušenje druge, pliće, gasne bušotine, od 1,5 hiljada metara.

Izvor B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.