AKTUELNO: Zaseda Krizni štab, čeka se odluka o vikendu,u Vojvodini 86 novozaraženih

U toku je sednica Kriznog štaba, na kojoj se očekuju odluke o novim merama kako bi se usporilo širenje virusa korona. Epidemiolog Predrag Kon rekao je jutros da će na sednici biti doneta definitivna odluka o novim merama, među kojima će svakako biti zabrana javnog okupljanja. 

Kon je rekao da je suština svih mera zabrana kontakata, a da je najjednostavniji policijski čas, kojem se, međutim, protive skoro svi iz medicinskog dela kriznog štaba.

„Da li je to greška ili ne, to ćemo videti tek posle, jer potpuno zatvaranje Beograda omogućilo bi bar tokom vikenda da tog prenosa nema“, rekao je Kon.

„Naznačio je juče i predsednik i ja sam mu svojevremeno rekao da je to krajnje nepopularno, ali i najsigurnije“, rekao je Kon.

Dodao je da će odluka svakako biti zabrana javnog okupljanja i da tu nema dileme.

Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da se bez vanrednog stanja ne može uvoditi zabrana kretanja, napominjući da će premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar sa Kriznim štabom donese odluke.

13.29 U Novom Pazaru u poslednja 24 sata četvoro preminulih

U poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminula su četiri pacijenta obolela od kovida-19, rekao je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

Preminulo je dvoje pacijenata iz Novog Pazara i po jedan iz Sjenice i Tutina, starije dobi.

12.50 – U Nišu u poslednja 24 sata preminula tri pacijenta

U Kliničkom centru Niš hospitalizovan je ukupno 101 pacijent sa potvrđenim prisustvom virusa Covid-19, od toga i četiri deteta u stabilnom stanju, a u poslednja 24 sata preminula su tri pacijenta, saopštio je danas KC Niš.

Prema najnovijim podacima objavljenih u podne na sajtu te zdravstvene ustanove, od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, sedam je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

12.47 – Institut „Banjica“: Pristiglo 300 pacijenata, teža klinička slika

„Institut za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ od utorka ujutru je ponovo u kovid sistemu i za dva dana, tačnije za 36 sati, ta zdravstvena ustanova primila je oko 300 kovid pacijenata, a na raspolaganju je još deset slobodnih kreveta“, izjavio je direktor tog Instituta Zoran Baščarević.

Prema njegovim rečima, klinička slika pacijenata koji se sada primaju u „Banjicu“ je mnogo teža nego što je bila u aprilu, kada je bolnica prvi put bila ubačena u kovid sistem.

„Od utorka, tačnije za 36 sati, ‘Banjica’ je primila 300 pacijenata – 200 u prvom danu i ostalih 97 ili 98 tokom jučerašnjeg dana. Imamo još desetak slobodnih kreveta“, rekao je Baščarević.

12.38 – Nesigurno u Vojvodini

U poslednja 24 sata u Vojvodini je registrovano 86 novih slučajeva, među kojima je 41 iz Novog Sada, objavio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine i ukazao da je epidemiološka situacija u toj pokrajini i dalje nesigurna sa tendencijom pogoršanja, posebno u Novom Sadu.

12.06 – U srednjem Banatu koronavirusom zaraženo 39 osoba

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, situacija u srednjem Banatu stabilna je kada se poredi sa ostalim opštinama i gradovima. Beleži se porast broja zaraženih, a to se pripisuje nedisciplini i povećanju kontakata među najaktivnijim stanovništvom.

Zdravko Ždrale iz ovog Zavoda kaže da je ukupno zaraženo 39 osoba od kojih je 22 iz samog grada Zrenjanina, 11 iz naselja sa teritorije grada, Novi Bečej ima 2 a opština Žitište 4 obolela. Sečanj i Nova Crnja nemaju nijedan slučaj.

12.05 – U kovid ambulantama juče obavljeno 3.096 pregleda

Broj pregleda u kovid ambulantama u Beogradu tokom jučerašnjeg dana bio je 3.096, kažu za Tanjug u Ministarstvu zdravlja.

U dve kovid ambulante, koje rade i tokom noći, noćas je obavljeno 186 pregleda.

09.28 – Još 17 zaraženih u Kragujevcu 

Od 213 uzorka, koji su u sredu do ponoći stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac, 22 su bila pozitivna na korona virus, od kojih 17 iz Kragujevca i po jedan iz Knića, Rače, Trstenika, Raške i Ivanjice.

09.13 – Epidemiološka situacija u Beogradu vrlo ozbiljna

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Beogradu vrlo ozbiljna i da u nekim momentima postoji tendencija da bude vanredno, kad je reč o mogućnosti prijema zaraženih korona virusom.

Izvor: FoNet,Tanjug

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.