Amar Kapidžić prvi hafiz Kur’ana iz Prijepolja

Škola Kur’ana Časnog u Novom Pazaru iznjedrila je još jednog hafiza Kur’ana. Amar Kapidžić je prvi hafiz Kur’ana iz Prijepolja a 27. hafiz koji je svoj hifz okončao pred komisijom Mešihata Islamske zajednice.

Njegov muhafiz hfz. Faris Dautović je istakao da je ovo još jedan korak ka ostvarenju cilja, a cilj im je da svako mjesto u Sandžaku ima bar jednog hafiza.

„Hafiz Amar Kapidžić je bio jako vrijedan u periodu učenja Kur’ana napamet. On je uz to i student Islamskog fakulteta i mujezin je u Melajskoj džamiji i uz sve te obaveze uspijevao je da postigne ove rezultate, trudi se maksimalno i njegov hifz je zaista na zavidnom nivou. Molim Allaha da nakon povratka u njegovo rodno mjesto nastavi širiti Allahov govor i Allahovo svjetlo na zemlji i to nam je prije svega i cilj da u svakom mjestu u Sandžaku imamo jednog hafiza koji će širiti Allahov govor i koji će ljude podučavati Allahovom govoru, širiti Allahovo svjetlo na zemlji i pozivati ljude da se vrate Allahovoj vjeri.“, kazao je hfz. Dautović

Direktor Škole Kur’ana Časnog naglasio je da je ovo veliki dan za Islamsku zajednicu a posebno za Medžlis Islamske zajednice u Prijepolju.

„Ove godine Škola Kur’ana Časnog puni 12 godina, dakle od osnivanje 2010. godine prisjećamo se riječi našeg rahmetli muftije koji je govorio da je intencija škole da svaka kuća ima svog hafiza. Nakon 12 godina mi smo daleko od toga, od ambicioznih riječi rahmetli muftije, ali smo blizu toga da svaki naš dom u Sandžaku ima učača Kur’an i Kerima i da svako mjesto ima svog čuvara, svog hafiza Allahove dž.š. riječi. Evo danas smo tu da posvjedočimo da naš Amar Kapidžić iz Prijepolja je danas završio preslušavanje pred komisijom Mešihata i on je prvi hafiz iz Prijepolja i cijele Limske doline još od prije drugog svjetskog rata. Dakle veliki dan za Islamsku zajednicu, za Medžlis Prijepolje, za Školu Kur’ana koja je danas dala 27. verifikovanog hafiza i moram kazati da još 10 njih se sprema za komisiju.“, kazao je hfz. Malić

O Amaru mnogi imaju samo riječi hvale. Glavni imam Melajske džamije ističe da mu je on bio desna ruka.

„Mi se znamo još iz perioda kada je hfz. Amar bio učenik medrese, ja sam mu tada predavao u medresi Gazi Isa-beg ovdje u Novom Pazaru. Jedan veoma dobar, marljiv, vrijedan, iskren i ozbiljan učenik je i tada bio i hvala Bogu i danas kao student Fakulteta za islamske studije a i dan danas obnaša emanet mujezina u Melajskoj džamiji u centru Novog Pazara. On mi je bio desna ruka i hvala Uzvišenom Gospodaru zadnjih dvije godine dana on je u jednom svom kutku džamijske biblioteke provodio puno vremena družeći se sa Allahovom vjerom, sa Allahovom knjigom i Uzvišeni Gospodar ga je počastio da za kratak vremenski period okonča hifz Kur’ana. To je jedan peškeš ovom gradu, našem džematu, a posebno gradu iz kojeg dolazi a to je grad Prijepolje.“, kazao je Crnovršanin.

Izvor SandzakPress

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.