Armin Sinančević: Čudo iz Brodareva

Armin Sinančević: Čudo iz Brodareva

Nezamislivo je to i u 20. veku, a 21. je skroz neverovatno da bilo ko počne da se bavi sportom tek kad postane punoletan, a onda u toj disciplini dospe u evropsku i svetsku elitu. Granica početka treniranja pomerena je na rane osnovnoškolske dane, i skoro da tu nema razlike između pojedinačnih i ekipnih sportova.

Armin je pomalo pokušavao u bokserskom ringu, a onda je atletski trener kluba Polet u Prijepolju Savo Pušica u njemu prepoznao veliki talenat za bacanje kugle. Ogromnu bazičnu snagu kojoj je samo veliki rad mogao da da upotrebnu vrednost u sportu u kome celo „neto“ takmičenje traje manje od jednog minuta.

Kod momka koji je imao 18 godina i koji je propustio sve mlađe kategorije i prve atletske korake napravio u poslednjim godinama juniorskog staža.

I odmah je bio pred ogromnim izazovom, telo koje se prilagođavalo drugoj vrsti napora nije izdržalo, usledila je godina i po vezanih povreda i bilo je pitanje koliko se u toj situaciji može verovati u sebe. Sinančević je to uz podršku Pušice uspeo i prvu svoju „seniorsku“ kuglu 2016. bacio 18,49 metara.

Samo pet godina kasnije srušio je rekord svog sadašnjeg trenera Dragana Perića, koji ga je držao 23 godine. On je davne 1998. godine bacio kuglu 21,77 metara, a Sinančević je lane u Baru hitnuo 21,88 metara i poboljšao svoj prethodni najbolji rezultat za čak 63 centimetra. Takođe 2021. isto toliko je bacio i na mitingu u Dohi, bio sedmi na Igrama u Tokiju, šesti na EP u dvorani i treći na finalu Dijamantske lige.

Ove godine je bio prvak Balkana, pobednik Mediteranskih igara i konačno – osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu, i sa 26 godina najavio još blistaviju karijeru, jer su u njegovom sportu najbolji rezultati i zrelost upravo proporcionalni i zenit biva oko 30-e. S obzirom na radne navike i ambicije, uz dobro zdravlje, od Armina se najviši dometi tek očekuju.

Rođen 14. avgusta 1996. u Prijepolju, a inače iz obližnjeg Brodareva, i u matičnom Poletu, a i sada u Crvenoj zvezdi, pokazivao je i pokazuje visoki profesionalizam.

„Moj jedan radni dan je ispunjen samo sportom, jer sam maksimalno posvećen radu na sebi da bi se mogao boriti sa najboljima na svetu, što je u mojoj disciplini jedna od najtežih stvari. Zahtevno je toliko da drugi život osim sporta skoro da nemate.

Moje ambicije su velike i ja želim biti najbolji na svetu, zato je i posvećenost maksimalna“, rekao je u jednom od retkih intervjua, a u nekom drugom natuknuo da mu je sportski idol Novak Đoković, po rezultatima naravno, ali još više po asketizmu i istrajnosti.

Momku visokom 192 santimetra posle preksinoćnog evropskog srebra u Minhenu preostaje da istraje na svojoj izjavi.

„Osećam da zlatna vremena tek dolaze“, nagovestio je.

(Danas)

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.