BEOGRAD NASTAVLJA DA POMAŽE DRUGIM OPŠTINAMA: Prestonica ustupila Prijepolju kamion za čišćenje snega

Zamenik gradonačelnika ističe da je Beograd u protekle tri godine kupio šezdeset novih kamiona

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić uručio je danas predsedniku opštine Prijepolje Vladimiru Babiću kamion za čišćenje snega i tom prilikom istakao obavezu Beograda da kada god je to moguće pomaže drugim gradovima i opštinama Srbije, bez obzira na potrebe glavnog grada koji je i po budžetu i po broju stanovnika veći od nekih država Evropske unije. 

Opština Prijepolje ima dosta zavejanih sela i nema dovoljno mehanizacije da pomogne svim ljudima. Sigurno je da će im ovaj kamion pomoći da brže reše probleme sa snegom – rekao je Vesić.

On je podsetio da je Beograd u protekle tri godine kupio šezdeset novih kamiona, a plan za naredni period jeste nabavka još po deset većih i manjih vozila. 

Tako ćemo skoro u potpunosti obnoviti vozni park koji služi za čišćenje snega, naveo je Vesić. 

– To se vidi na ulicama grada jer se sve efikasnije radi – istakao je Vesić.

On je podsetio da je Beograd jedan kamion dao Kosovskoj Mitrovici, sada drugi Prijepolju. Dodao je da je Grad pomogao i Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku da se za naše ljude koji žive u Petrinji i Glini, a koji su ostali bez svojih domova, postave mobilne kuće. Pomaže se Kosovska Mitrovica u kojoj će za nekoliko dana biti završena zgrada za izbeglice, te da se Beograd kao glavni grad trudi da pomogne drugim lokalnim samoupravama kako bi ojačale u korist građana. 

Foto Beoinfo

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić istakao je da je ovaj poklon od izuzetnog značaja jer Opština nema dovoljno svojih sredstava da se u ovim zimskim uslovima sama izbori sa snežnim padavinama.

– Nama će ovaj kamion biti u prvim redovima i daće ogroman doprinos u čišćenju snega. Drago nam je što Grad Beograd može da pomogne ne samo nama već i drugim gradovima u Srbiji. Ovo je prva saradnja Beograda i Opštine Prijepolje i nadam se da ćemo nastaviti da sarađujemo jer tako stvaramo novu energiju sa ljudima koji vode gradove i državu. Nadamo se i da će nas Goran Vesić posetiti u Prijepolju i bilo bi nam drago da ga ugostimo i pokažemo mu naše krajeve – istakao je Vladimir Babić.

Događaju su prisustvovali v.d. sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac i direktor JKP „Beograd-put“ Ivan Tejić. 

Srbija Danas / Beoinfo / Grad Prijepolje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.