Borba protiv koronavirusa ne posustaje, Kruševac među novim žarištima

Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije koronavirusa u Srbiji registrovano je 2.200 zaraženih. Borbu sa virusom izgubilo je 58 pacijenata. Od 868 testiranih zdravstvenih radnika, 160 je pozitivno. Jedno od novih žarišta je Kruševac, gde je zaraženo 55 osoba. Epidemiolog Predrag Kon upozorava da je ulazak virusa u zdravstvene ustanove moguć i da to treba što pre suzbiti.

09:45

Devetoro zaraženih u Topličkom okrugu

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović rekao je za RTS da je u Topličkom okrugu devet osoba pozitivno na koronavirus.

U Prokuplju ima šestoro zaraženih, dvoje u Kušumliji i jedna osoba u Blacu.

Simonović navodi da će danas biti testirano još 30 osoba.

Dodaje je republičkom kriznom štabu upućen zahtev da se odobre sredstva za opremanje hale srednje škole u Prokuplju ako se poveća broj zaraženih.09:35

Na „Dedinju“ najviše zaraženih među medicinskim sestrama

Od 67 zdravstvenih radnika koji su zaraženi koronavirusom u Institutu „Dedinje“ najviše je medicinskih sestara koje rade u intenzivnoj nezi sa pacijentima, anesteziologa i hirurga, kaže direktor te bolnice Milovan Bojić.

Virus ima i 14 pacijenata. 

Zdravstveni radnici isključeni su sa posla, a pacijenti zbrinuti u kovid bolnicama, rekao je Bojić za Pink

09:00

Uživo pratite izgradnju nove bolnice

U krugu VMC Karaburma u toku je rekonstrukcija i izgradnja nove bolnice u kojoj će biti smešteni oboleli od koronavirusa. Kapacitet bolnice biće 70 kreveta.

Gradnju bolnice možete pratiti uživo.

08:45

Koronavirus ušao u dva doma za stare, podignute mere predostrožnosti

Novi virus ušao je u dom za stara lica „Stara pruga“ i u dom „Doživeti stotu“.

Radoslav Milovanović iz Udruženja privatnih domova za stare kaže da su svi zaraženi stabilno, napominjući da suu domovima podignute mere predostrožnosti.

08:05

U Rasinskom okrugu 79 zaraženih, u samoizolaciji 2.000 ljudi

Pre dve nedelje u Rasinskom okrugu registrovan je prvi slučaj koronavirusa, a do danas ih ima 79. U samoizolaciji je oko 2.000 ljudi.

Najviše zaraženih je u Kruševcu – 55, a 51 osoba hospitalizovana je na infektivnom odeljenju kruševačke bolnice. U ponedeljak su tri osobe upućene na dalje lečenje u KC Niš.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović kaže za RTS da se oprema i sportska hala u tom gradu, kapaciteta 150 kreveta, u koju će biti smešteni pacijenti sa najlakšom kliničkom slikom.

Hala će biti pripremljena krajem ove ili početkom sledeće sedmice.

07:15

Paketi za penzionere i socijalno ugrožene u Zrenjaninu

U Zrenjaninu se nastavlja distribucija paketa pomoći socijalno ugroženim građanima i penzionerimakoji primaju manje od 30.000 dinara. Biće podeljeno ukupno oko 14.000 paketa za njih i 1.000 za socijalno ugrožene. Spiskovi se prave na osnovu podataka penzionog fonda i centra za socijalni rad.05:13

Policijski čas istekao, u 17 opet stupa na snagu

Od jutros u 5 časova građani mogu da izađu iz svojih domova, ali preporuka nadležnih je da to čine samo kada je neophodno. Od 17 časova zabrana kretanja opet stupa na snagu.

Na konferenciji za medije u 15 časova juče je potvrđeno da su registrovana 292 nova slučaja koronavirusa, i da je preminulo još 7 pacijenata.

Knez Mihailova ulica u Beogradu (6. april)Knez Mihailova ulica u Beogradu (6. april)

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se broj testiranih povećava iz dana u dan i dodao da očekuje da u toku ove nedelje taj broj na dnevnom nivou bude 1.500.

Darija Kisić Tepavčević iz „Batuta“ istakla je da je 160 zdravstvenih radnika pozitivno, dok je direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ Milovan Bojić rekao da su uspeli da spreče da rezultati u toj ustanovi budu mnogo gori.

Sa bolničkog lečenja otpušteno je do sada ukupno 178 pacijenata koji su bili hospitalizovani zbog koronavirusa.

Sa klinike „Dragiša Mišović“ stižu dobre vesti – najmlađi pacijent zaražen koronavirusom u Srbiji V. B. izlečen je i otpušten sa odeljenja pedijatrije.

Na severu KiM registrovano je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, među kojima su i dva iz Zubinog Potoka što je prvi znak da inficiranih ima i u toj sredini.

Podsećamo da je tokom radnih dana kretanje zabranjeno od 17.00 do 5.00 časova, osim za one koji imaju dozvole nadležnih.

Vlasnici pasa mogu da svoje ljubimce prošetaju i za vreme zabrane kretanja, i to od 23.00 do 01.00 najdalje 200 metara od mesta prebivališta odnosno boravišta. 

Izvor RTS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.