CRVENI METEOALARM U SRBIJI! Najnovije upozorenje RHMZ: „Vreme će biti vrlo opasno“ – stižu OLUJNI i ORKANSKI vetrovi!

Republički hidrometeorološki zavod je izdao najnovije upozorenje u kojem navodi da u Srbiju stižu olujni i orkanski vetrovi.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izdao upozorenje o olujnim i orkanskim vetrovima koji će duvati u Srbiji. U upozorenju piše da će od 3. do 5. decembra i od 7. do 8. decembra u Srbiji duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će od subote uveče do ponedeljka, kao i sredinom naredne nedelje imati olujne orkanske udare, više od 17 metara u sekundi.

Na jugu Banata se očekuju udari orkanske jačine. Vetar će duvati više od 28 metara u sekundi! Takođe, u Banatu će u subotu biti na snazi narandžasti meteo-alarm koji označava opasno vreme, dok će u nedelju biti uključen crveni meteo-alarm. To označava da će biti veoma opasno vreme kako tvrdi RHMZ.

(MONDO)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.