Epidemiološka situacija u Prijepolju sve teža, zaraženi lekari, rezultati se čekaju duže od sedam dana

Iako tokom poslednja dva dana prema zvaničnim podacima užičkog Zavoda za javnon zdravlje u Prijepolju nije bilo novozaraženih kovidom 19, epidemiološka situacija u toj opštini nije povoljna.

Naime, kako “PP Media” saznaje, čak pet lekara i zdravstvenih radnika je inficirano, dodatni problem prestavlja činjenica da na rezultate testova pacijenti čekaju duže od sedam dana i da oni selektivno stižu.

– Poslednji rezultat testova koji su stigli u prijepoljsku bolnicu pre današnjeg dana je 10 jul. Čekaju se rezultati testova za pacijente testirane od 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13 i 14. jula. Da apsurd bude veći, danas su stigli rezultati testiranih od nedelje 12. jula – kaže naš izvor.

Prijepoljska bolnica, raspolaže sa 50 mesta za prijem osoba za koje se sumnja da su zaražene korona virusom, prema nezvaničnim informacijama slobodna su svega tri kreveta. Na respiratorima se nalaze tri pacijenta, a iz dana u dan sve veći broj lica sa simptomima zaraze javlja se u kovid ambulantu. Tako su samo tokom utorka lekari pregledali 57 pacijenata što je znatno više nego prethodnih dana.

Inače, samo tokom poslednjih 15 dana u prijepoljskoj bolnici bitku sa koronom izgubilo je 8 lica, od kojih je šest iz Prijepolja, dok je dvoje preminulo iz Sjenice.

PP Media

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.