Haos na severu KiM; Odjekuju sirene za opasnost; Policija bacila suzavac; Čule se detonacije VIDEO/FOTO

Više desetina pripadnika specijalne policije stiglo je džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Prema nezvaničnim saznanjima Sputnjika, očekuje se upad u prostorije opština ispred koji se okupljaju građani u sve većem broju.

Pripadnici tzv. kosovske policije bacili su suzavac ispred zgrade opštine Zvečan kako bi rasterali okupljene Srbe. Pojedini mediji javljaju da su u Zvečanu odjeknule i tri detonacije.

Pretpostavlja se da je reč o šok bombama.

Dolazak specijalaca policije pratio je zvuk sirena u Leposaviću, Mitrovici i Zubinom Potoku, koje žitelji tih sredina aktiviraju za alarmiranje na opasnost. Oko zgrada opština je trenutno kosovska policija.

Sa jedne strane ulice koja vodi ka zgradi opštine u Leposaviću postavljen je kamion kao prepreka. Iza kamiona nalazi se jedno oklopno vozilo tzv. kosovske policije i jedno za razbijanje barikada. Okupljeni građani negoduju.

Kosovska policija pokušala je da uđe u zgradu opštine Zubin Potok, ali ih je narod u tome sprečio, rekao je za Tanjug Milija Biševac iz Građanske inicijative „Zubin Potok“.

Na licu mesta su kosovska policija i Euleks.

Sirene su se oglasile i u Kosovskoj Mitrovici, a kako navodi izveštač Tanjuga, razlog nije poznat.

Ispred zgrade privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica okupila se mala grupa građana.

Gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri, koji je na izborima 23. aprila osvojio 197 glasova, zakletvu je položio juče u selu Čabra, gradonačelnik Zvečana ljir Peci u većinski albanskom selu Boljetin.

Svoju zakletvu je položio i gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi, u lokalnoj kancelariji u naselju Šaljska Bistrica.

Sva tri gradonačelnika su položili zakletvu na albanskom jeziku, a prilikom obraćanja medijima rekli su da će raditi u interesu svih zajednica.

Gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Erden Atić zakletvu je položio 19. maja, a na izborima je osvojio 553 glasa.

Oglasila se kosovska policija

Kosovska policija saopštila je da pomaže novoizabranim gradonačelnicima da ostvare pravo na rad u zvaničnim opštinskim zgradama.

U saopštenju policije, navodi se da u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašcenjima, policija preduzima mere obezbeđenja, održavanja reda i javne bezbednosti.

Kosovska policija danas po službenoj dužnosti pomaže gradonačelnicima severnih opština Zvečan, Leposavic i Zubin Potok da ostvare pravo na rad u objektima zvaničnika navedenih opština, navodi se u saopštenju.

B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.