Pozovite nas

Jelena je četvrti put zatrudnela kada su joj lekari rekli da RIZIKUJE ŽIVOT: Na operacionom stolu joj je pozlilo od straha, ali njena priča je ipak dobila NAJLEPŠI EPILOG

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Štampaj
Facebook
Email
WhatsApp
Jelena je četvrti put zatrudnela kada su joj lekari rekli da RIZIKUJE ŽIVOT: Na operacionom stolu joj je pozlilo od straha, ali njena priča je ipak dobila NAJLEPŠI EPILOG

Koliko god da je odvažno nosila trudnoću znajući da s njom nosi glavu u torbi i koliko god da je odlučno htela da rodi četvrto dete, pozlilo je od straha Jeleni Drobnjaković (33) iz Prijepolja kad su je dopremili na operacioni sto porodilišta Opšte bolnice Užice.

Na pamet su joj, svesnoj da je čeka komplikovan zahvat, pala upozorenja prijepoljskih i užičkih lekara koje je slušala mesecima pre toga. Govorili su joj da porođaj može biti rizičan i po nju i po bebu. Setila se dve ćerke i sina koji su je čekali kod kuće, pitala se da li će ih ikada više videti, kako će joj, ako u porođajnoj sali krene loše, deca odrastati bez majke.

Sve je, srećom, prošlo kako se poželeti može. Jelena je posle Tare (6), Vuka (5) i Zoje (2), rodila i Unu, sve četvoro carskim rezom.

Tara, Vuk, Zoja, Una: Jelena ima četvoro dece i sve je rodila carskim rezom
Tara, Vuk, Zoja, Una: Jelena ima četvoro dece i sve je rodila carskim rezom

– Na početku trudnoće lekari u Prijepolju su mi predočili da dobro razmislim da li želim da rodim. Objasnili su mi da je velika smrtnost porodilja i beba koje su u tako kratkom periodu imale toliko porođaja carskim rezom. Suprug je u početku bio kolebljiv, ali ja nisam nijednog trena. Nisam imala nikakvu nedoumicu – priča Jelena Drobnjaković.

Jelena je već imala jednu vanmateričnu trudnoću između drugog i trećeg deteta koja joj je ugrozila život i zbog koje je hitno operisana u Prijepolju.

– I treća trudnoća i porođaj, a kamoli ova četvrta, bili su veoma rizični po Jelenu. Postojale su mnoge priraslice, a pretila joj je opasnost od neme repture materice, odnosno da joj materica pukne u predelu reza od prethodne operacije. I prvi carski rez je rizik, a ovaj poslednji, s obzirom na to da joj je bila peta operacija, pet puta veći – objašnjava dr Vladislav Tripković, koji je porodio Jelenu.

Operacija je bila ogroman rizik: Dr Vladislav Tripković, akušer koji je porodio Jelenu
Operacija je bila ogroman rizik: Dr Vladislav Tripković, akušer koji je porodio Jelenu

Da nije dr Tripkovića, priča nam presrećna mama, veliko je pitanje da li bi njena priča dobila najlepši mogući kraj. Zahvalna je na svoj pažnji i brizi osoblju užičkog porodilišta i Neonatologije.

– Sredinom trudnoće, kada sam se javila dr Tripkoviću na pregled, rekao mi je da će biti veoma teško i da će za njega moj četvti porođaj, a peta operacija, biti veliki profesionalni izazov. Kazao mi je da ni njemu nije lako da se odluči da me porodi. Rekao mi je da može doći do pucanja materice, izlaska i gubitka ploda, da su moj i bebin život ugroženi. Ali, nisam odustala. Takav sam karakter, uvek se trudim da se izborim za ono što zacrtam sebi. A još kao srednjoškolka sam znala da želim puno dece – kaže Jelena.

Rođena kao borac, Jelena je još kao mala izbegla iz Rijeke u Banjaluku, a odatle u Šabac, gde je završila osnovnu i srednju školu. U Beogradu je stekla diplomu Policijske akademije, a kasnije upoznala supruga Milana Drobnjakovića. Sada mu pomaže u njegovoj advokatskoj kancelariji u Prijepolju. I studira! Na četvrtoj je godini Pravnog fakulteta. Brine o deci, radi i uči. Sve postiže.

Utorak je bio, 2. mart, kada su Jelenu uveli u porođajnu salu.

– Do tada sam bila neustrašiva, ali u tim trenucima me je savladao strah. U glavi mi je samo bilo troje male dece i pitanje da li ću ih ikada više videti. Slošilo mi se, pre anestezije su morali da mi daju infuziju i lekove za uspavljivanje. Nije mi bilo nimalo lako – priča.

Ona i beba su od subote kod kuće. Sestru je naradosnije prihvatila Zoja. I Tara i Vuk su presrećni, ne odvajaju se od seke.

– I sad, kada je sve prošlo, ja bih opet isto. Neki bi rekli da sam rizikovala da moja deca ostanu bez majke, razumem ih, ali moje srce ne može ništa bolje da usreći i ispuni nego deca. Moj Milan mi je podrška i oslonac u svakoj odluci i odgajanju dece, pogotovo za istovremeno podizanje porodice i studiranje. Ogromnu pomoć imam od svekrve Ranislave, koja u svakom trenutku odloži svoje obaveze da mi izađe u susret. Menjala me je i oko dece kada sam učila ili odsustvovala zbog ispita – kaže Jelena.

Blic, Vladimir Lojanica

NE PROPUSTITE

MARKETING
MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Dešavanja u gradu

16 апр
Tue 18:00
Dom Kulture, Prijepolje

BABA JAGA – SINH

Prijepolje na društvenim mrežama

Grad Prijepolje

Poslovni vodič

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING
×