Još šest zaraženih korona virusom u Srbiji, ukupno 103

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Još šest zaraženih korona virusom u Srbiji, ukupno 103
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

U Srbiji je do sada registrovano još šestoro zaraženih korona virusom, što je ukupno 103, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja Covid19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 19. marta 2020. godine testirani su uzorci 20 osoba od kojih je 6 pozitivno i 14 negativno na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su dve osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 18 časova 19. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 506 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Insitut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je ranije danas da je na teritoriji AP Vojvodine registrovano 16 slučajeva oboljenja COVID-2019 kod pacijenata na teritoriji više okruga. Što je, kako navode, povećanje za četiri obolela u odnosu na prethodni dan.

U Klinički centar Srbije stiglo je 18 novih respiratora, svedske proizvodnje, o čemu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obavestio javnost na instagramu.

U Moroviću kod Šida danas je otvoren prihvatni kamp šatorskog tipa za 500 osoba, u kojem će biti državljani Srbije koji se u uslovima epidemije korona virusa vraćaju iz inostranstva, a nemaju prijavljeno boravište u Srbiji.

„Svi takvi biće smeštani u prihvatni kamp u Moroviću, gde će morati da prođu kroz odgovarajući period izolacije, intenzivnog medicinskog praćenja i na taj način će i njihovo zdravlje biti zaštićeno, kao što će biti zaštićeno i zdravlje svih građana Srbije“, rekao je ministr odbrane Aleksandar Vulin.

Danas je takođe saopšteno i da svi putnici iz inostranstva, odnosno iz međunarodnog saobraćaja, s rešenjem o stavljanju pod zdravstveni nadzor i u kućnu izolaciju treba da se jave Centru za kontrolu i prevenciju bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Oni su naveli da treba da se jave od 8 do 15 časova na brojeve telefona: 064/850-3062, 064/850-3063 i 064/850-3064.

Sve je više krivičnih prijava koje policija širom Srbije i Vojvodine podnosi protiv lica koja se ne predržavaju mera samoizolacije i policijskog časa. Zbog toga je Ministarstvo pravde danas uputilo preporuku javnim tužilaštvima da obavezno traže određivanje pritvora za sve građane koji tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, prekrše meru samoizolacije koju su im odredile nadležne institucije.

O mogućem trajanju restrikcija o slobodi kretanja epidemiolog Zoran Radovanović ističe da je to teško prognozirati, ali da bi to svakako moralo da bude duže od dve, tri nedelje.

– Nekoliko nedelja ne bi bilo dovoljno da se postigne željeni efekat. Procene su da je potrebno najmanje šest nedelja kako bi se udar razvukao. Moguće je da, sa dolaskom toplijih dana, dođe do pada broja obolelih, pa i relaksiranja ovih mera. Isto tako, moguće je i da se, ukoliko broj obolelih ponovo počne da raste, ponovo i uvedu ove mere, tvrdi Radovanović.

Izvor Danas Online

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING