„KORONU DONELA OSOBA KOJA JE DOŠLA IZ CRNE GORE“ Prijepolje i dalje sa najlošijom slikom, dramatičan skok obolelih u Kosjeriću

Sa 21 novim slučajem korona virusa, Prijepolje i dalje drži neslavno zvanje opštine Zlatiborskog okruga sa najproblematičnijom epidemiloškom situacijom, s tim što za razliku od prehtodnih dana nije na prvom mestu u biltenu u kome se izveštava o broju obolelih na dnevnom nivou.

Opština Zlatiborskog okruga sa najviše prijavljenih slučajeva – 24 – je Kosjerić, gde se broj novozaraženih do sada kretao između jedan i šest, inače lokalna samouprava sa ubedljivo najmanje zaraženih od početka pandemije. Od ukupnog broja slučajeva korone u Kosjeriću, računajući od marta, danas je potvrđena petina.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, sa 24 slučaja u Kosjeriću i 21 u Prijepolju, korona virus je danas potvrđen kod 71 lica, što je ubedljivo najviše do sada u jesenjem talasu epidemije. Iz Užica je 15, Požege tri, a Arilja, Bajine Bašte i Priboja po dva nova slučaja.

Od proglašenja pandemije do danas u Prijepolju su od korone obolela 402 lica, s tim što četvrtina od ovog broja otpada na poslednjih osam dana.

Preneli zarazu iz Crne Gore

– Zaraza u Prijepolju počela je da se širi od osoba koje su došle iz Crne Gore, najpre u njihovim porodicama a kasnije i u radnim kolektivima – rekla je „Blicu“ dr Aleksandra Andrić iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

U Prijepolju je juče zasedao Opštinski štab za vanredne situacije i procenio da još nije vreme za uvođenje vanredne situacije, s tim što nije isključeno da bi ona mogla biti na snazi za narednih nekoliko dana.

Od danas prijavljena 24 slučaja iz Kosjerća, kažu u ZZJZ Užice, šest su radnici jedne firme, a ostali zaposleni u manji firmama, kontakti pozitivnih, oboleo je i jedan student.

-Svi iz Kosjerića imaju blage kliničke forme – rečeno nam je u ZZJZ.

U opštoj bolnici Užice hospitalizovano je sedmoro pacijenata sa težom kliničkom slikom. Svi su na intenzivnoj nezi a petoro ih je na respiratorima. Iz dana u dan povećava se broj zbinutih u privremenoj kovid bolnici u prostoru nekadašnje užičke kasarne. Danas ih je 89, u odnosu na juče 17 više. Kapacitet privremene kovid bolnice, u koju se smeštaju oboleli sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, su 152 kreveta.

Izvor Blic, V.L.

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni UŽAS U PRIJEPOLJU U zgarištu kuće pronađeno ugljenisano telo muškarca

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.