Krivične prijave protiv šestorice muškaraca iz Inđije, Rume, Šapca i Varvarina zbog napuštanja samoizolacije

Pripadnici policije u Indjiji i Rumi podneće krivične prijave nadležnim tužilaštvima protiv tri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saopštio je danas MUP.

U saopštenju se navodi da prilikom kontrole na adresi prebivališta, policija nije pronašla tridesetogodišnjaka sa područja Indjije i muškarce starosti 25 i 45 godina sa područja Rume.

Njima je ranije doneta mera samoizolacije u trajanju od 14 i 28 dana, na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja.

Takođe, policija u Šapcu podnela je krivičnu prijavu protiv dvojice muškaraca, osumnjičene da nisu postupali po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saopštilo je danas Ministarstvo unutršanjih poslova.

Sumnja se da oni po povratku iz inostranstva, nisu poštovali rešenje o samoizolaciji, koje im je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija.

U Srbiji je na snazi vanredno stanje, a jedna od mera koje su donete je i da su granice zatvorene za sve strane državljane.

Takođe, vrše se provere da li se građani koji su se vratili iz inostranstva, i oni koji su bili u kontaktu sa zaraženima od korona virusa, ponašaju u sladu sa zakonom koji nalaže i da osobe, za koje je doneto rešenje, budu u samoizolaciji.

I policija u Varvarinu podneće krivičnu prijavu protiv muškarca (23), jer nije poštovao meru samoizolacije u trajanju od 28 dana, po povratku iz inostranstva.

Kako je saopšteno, to je šesta krivična prijava koju policija sa područja Rasinskog okruga podnosi nadležnim tužilaštvima zbog kršenja mere samoizolacije, uvedene zbog epidemije korona virusa.

Prema jutrošnjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, u Rasinskom okrugu su do sada pod zdravstveni nadzor stavljene 334 osobe, pre svega ljudi koji su doputovali iz inostranstva.

U tom Okrugu za sada nema potvrdjenih slučajeva korona virusa.

Izvor BETA

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Prijepolje: U požaru izgorela bašta kafića

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.