Pozovite nas

NATO poručuje da ne traži rat sa Rusijom, Ukrajina potopila glavni brod svoje mornarice

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Štampaj
Facebook
Email
WhatsApp
NATO poručuje da ne traži rat sa Rusijom, Ukrajina potopila glavni brod svoje mornarice

Borbe ruskih i ukrajinskih snaga traju devet dana. Požar kod nuklearne elektrane Zaporožje, najveće u Evropi, ugašen je, objavile su ukrajinske vlasti, i dodale da su ruske snage zauzele elektranu. IAEA istakla da nema štete na reaktorima. „Gasprom“ saopštio da se ruski gas preko Ukrajine u Evropu isporučuje normalno. Ruski predsednik Vladimir Putin je pozvao susede da ne dižu tenzije jer, kako je istakao, Moskva prema njima nema loše namere. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da NATO nije deo konflikta i da ne traži rat sa Rusijom.

13:25

Kremlj: Moskva čeka odgovor Ukrajine posle ovonedeljnih pregovora

Šta će se dalje dešavati u pregovorima oko Ukrajine zavisi od reakcije Kijeva na ovonedeljne razgovore između dve strane, saopšteno je iz Kremlja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je rekao je da još nije postignut nikakav dogovor sa Ukrajinom na pregovorima, ali da je Moskva saopštila ukrajinskoj strani kako vidi rešenje za okončanje rata i da se sada čeka njihova reakcija.

(Rojters

12:54

Crna Gora proteruje ruskog diplomatu

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo je diplomatu ambasade Ruske Federacije, akreditovanog u Crnoj Gori, za personu non grata.

„Formalna nota o ovoj odluci, u kojoj je naveden rok od 72 sata o napuštanju teritorije naše zemlje, uručena je danas ambasadoru RF (Ruske Federacije). Razlog za donošenje ove odluke je procjena relevantnih bezbjednosnih organa u Crnoj Gori o aktivnostima ruskog diplomate koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima“, piše u saopštenju Ministarstva.

(Vijesti)

12:47

Putin: Susedi ne treba da dižu tenzije

Ruski predsednik Vladimir Putin je, tokom ceremonije podizanja zastave trajekta „Maršal Rokosovski“, pozvao susede Rusije da ne dižu tenzije jer, kako je istakao, Moskva prema njima nema loše namere.

„Nema loših namera prema našim susedima. Ja bih im takođe savetovao da ne eskaliraju situaciju, da ne uvode bilo kakva ograničenja. Sve svoje obaveze ispunjavamo i nastavićemo da ih ispunjavamo“, izjavio je Putin.

Rusija ne vidi nikakvu potrebu, dodao je, da otežava ili pogoršava svoje odnose sa susedima.

„Sve naše akcije, ako do njih dođe, uvek nastaju isključivo kao odgovor na neke neprijateljske akcije protiv Ruske Federacije“, rekao je Putin.

(Rojters)

Vladimir Putin (foto: EPA/ANDREY GORSHKOV / KREMLIN POOL/S)

12:30

IAEA: Nema štete na reaktorima nuklearke u Zaporožju

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Mariano Grosi je izjavio nije pričinjena šteta na reaktorima u nuklearnoj elektrani Zaporožje nakon što je
projektil tokom noći pogodio obližnju zgradu.

„Ukrajinsko osoblje nastavlja da upravlja nuklearnim postrojenjima, dok ruske snage kontrolišu oblast“, rekao je Grosi.

(Rojters)

12:21

Rusija blokirala Bi-Bi-Si, Glas Amerike, RSE, Dojče vele…

Rusko medijsko regulatorno telo Roskomnadzor saopštilo je da je blokiralo emitovanje kanala Bi-Bi-SiGlas AmerikeRadio Slobodna EvropaDojče vele i još nekih medija zbog, kako se navodi, širenja lažnih informacija, javila je agencija Ria novosti.

„Osnove za restrikciju pristupa ovim medijima je njihovo namerno i sistemsko plasiranje izveštaja koji sadrže lažne informacije“, naveli su iz Roskomnadzora.

Regulatorno telo je saopštilo da se lažno informisanje odnosi na suštinu vojne specijalne operacije u Ukrajini, njenu formu, metode i borbene operacije ruskih oružanih snaga, gubitke i civilne žrtve.

Takođe, Sajtovi Bi-Bi-Sija Glasa Amerike na ruskom jeziku nisu danas mogli da se otvore bez VPN-a.

(Rojters)

11:56

Zelenski pozvao Ruse da protestuju: Radijacija ne zna gde je Rusija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski apelovao je na građane Rusije da organizuju proteste zbog zauzimanja nuklearke Zaporožje od strane ruskih snaga.

„Ruski narode, želim da vam se obratim: kako je ovo moguće? Uostalom, zajedno smo se borili 1986. godine protiv katastrofe u Černobilju“, rekao je ukrajinski predsednik.

„Radijacija ne zna gde je Rusija. Radijacija ne zna gde je granica vaše zemlje“, poručio je Zelenski.

U obraćanju ruskom narodu na televiziji, pozvao ih je da izađu na ulice i kažu da žele da žive na zemlji bez radioaktivne kontaminacije.

Ukrajinske vlasti su objavile da su ruske snage napale noćas zonu nuklearke, nakon čega je zapaljena petospratna zgrada centra za obuku.

Sa druge strane, Moskva je za požar okrivila „ukrajinske sabotere“ i tvrdi da je incident „monstruozna provokacija“ Kijeva.

(Rojters)

11:43

Rusija tvrdi da je požar u nuklearki provokacija Ukrajine

Rusko ministarstvo odbrane je optužilo ukrajinske „sabotere“ za napad na nuklearnu elektranu u Zaporožju, nazivajući akciju „monstruoznom provokacijom“.

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da nuklearna elektrana radi normalno, i da je područje od 28. februara pod ruskom kontrolom.

Međutim, oko dva sata posle ponoći, 4. marta, patrola ruske Nacionalne garde našla se na udaru ukrajinske diverzantske grupe, rekao je portparol ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenko.

„Kako bi izazvali uzvratnu vatru na zgradu, otvorena je paljba iz teškog streljačkog oružja na pripadnike ruske Nacionalne garde sa prozora nekoliko spratova kompleksa za obuku, koji se nalazi izvan elektrane“, navodi Konašenko.

Konašenko je rekao da je ruska patrola uzvratila vatru da suzbije napad, a „diverzantska grupa“ je napustila kompleks za obuku, zapalivši ga dok su odlazili.

(Rojters)

11:18

Lukašenko potpisao ustavne promene o nuklearnom oružju

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko potpisao je izmene Ustava koje su izglasali građani na referendumu u nedelju, a kojima se omogućava da se na teritoriji Belorusije postavi nuklearno oružje.

Centralna izborna komisija juče je potvrdila rezultate referenduma, prema kojima je ustavne izmene podržalo 82,86 odsto glasača.

(vesti.ru)

11:05

Stoltenberg: NATO nije deo konflikta, ne tražimo rat sa Rusijom

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji se sastao sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, osudio je, kako je rekao, ruske napade na civile i nuklearnu elektranu u Ukrajini.

„NATO saveznici su uveli nikada viđene sankcije protiv Rusije. Obezbeđujemo pomoć Ukrajini, ali NATO nije deo konflikta. NATO je odbrambeni savez. Mi ne tražimo rat sa Rusijom, ali moramo da budemo jasni po pitanju naše odlučnosti da branimo naše članice“, kaže Stoltenberg, objavljeno je na sajtu Alijanse.

Dolazeći na sastanak ministara spoljnih poslova članica NATO-a, koji se uz prisustvo Švedske i Finske održava u Briselu, Stoltenberg se zahvalio SAD, EU saveznicima i Kanadi na povećanju vojnih snaga na istoku Evrope.

(RTS)

Blinken i Stoltenberg (foto: nato.int)

10:51

Francuska aktivirala kriznu jedinicu za nadzor nuklearne energije

Francuska je aktivirala jedinicu za krizne situacije unutar službe za nadzor nuklearne energije, poznatijeg kao ASN, nakon požara u nuklearnoj elektrani Zaporožje u Ukrajini, izjavila je francuska ministarka energetike Barbara Pompili.

Pompili je na Tviteru objavila da nisu zabeležene nikakve promene nivoa radijacije, prenosi Rojters.

(Rojters) 

09:53

Duma usvojila zakon protiv širenja lažnih informacija

Ruski parlament je usvojio zakon kojim se uvodi kazna zatvora do 15 godina za namerno širenje „lažnih“ informacija o ruskim oružanim snagama.

„Ako laži dovedu do ozbiljnih posledica, onda preti zatvor do 15 godina“, saopštila je Duma, Donji dom ruskog parlamenta.

Ruski zvaničnici su više puta govorili da neprijatelji Rusije, kao što su SAD i njihovi saveznici, šire lažne informacije da bi izazvali razdor i podelili ljude, navodi Rojters.

(Rojters)

09:43

Orban: Sankcije su mač sa dve oštrice, platićemo cenu

Mađarska je podržala sankcije Evropske unije Rusiji, ali će time i njena ekonomija biti neizbežno pogođena, rekao je premijer Viktor Orban državnom radiju, prenosi Rojters.

Sankcije imaju cenu, jer je to oružje sa dve oštrice, i mi ćemo tu cenu platiti u kratkom roku“, rekao je Orban u intervjuu, dodajući da vlada mora da radi na ublažavanju direktne štete od mera protiv Rusije.

Ocenio je da je prvi udarac za mađarsku privredu bilo zatvaranje „Sberbanke“ u Evropi, gde su mnogi klijenti, uključujući kompanije, izgubili novac.

Orban je rekao da će porast cena energije širom Evrope podstaći dodatne inflatorne pritiske.

Kada je reč o ukrajinskim izbeglicama, istakao je da bi Mađarska mogla da im ponudi smeštaj i da plati troškove za tri meseca, koliko dobijaju i nezaposleni koji traže posao u Mađarskoj.

„Onda bi morali da se zaposle i nekako se uklope u život u Mađarskoj“, rekao je Orban.

(Rojters) OPŠIRNIJE

09:28

Posada potopila glavni brod ukrajinske mornarice

Ministar odbrane Ukrajine Oleksij Reznikov izjavio je da je glavni brod ukrajinske mornarice, fregata „Hetman Sagajdačni“, potopljena kako ne bi pala u ruke ruskim snagama.

Reznikov je na Fejsbuku objavio da je potapanje fregate, koja je bila na remontu, naredio komandant broda kako bi izbegao da brod padne u ruke ruskih snaga.

Fregata „Hetman Sagajdačni“ prolazi kroz Bosfor 2014. godine (foto: EPA/SEDAT SUNA)09:17

Gasprom: Ruski gas se preko Ukrajine u Evropu isporučuje normalno

Ruska državna kompanija „Gasprom“ je saopštila da se dotok gasa iz Rusije u Evropu preko Ukrajine nastavlja normalno i da se isporučuje u skladu sa zahtevima kupaca.

Današnja potražnja iznosi 109,5 miliona kubnih metara, i u skladu je sa jučerašnjim nivoom, navodi se u saopštenju.

(Rojters)

09:09

Ambasada Rusije traži od SAD da osude izjavu senatora Grejema

Ruska ambasada u Vašingtonu zatražila je od SAD da zvanično objasne i osude izjavu senatora Lindzija Grejema, koji je pozvao Ruse da ubiju predsednika Vladimira Putina.

„Zahtevamo zvanično objašnjenje i oštru osudu kriminalnih izjava tog Amerikanca“, saopštila je ambasada Rusije na Fejsbuku.

Prema oceni ruskog ambasadora Anatolija Antonova, Grejemova izjava je neprihvatljiva i nečuvena.

„Radijus rusofobije i mržnje u SAD prema Rusiji prelazi sve granice. Nemoguće je poverovati da senator zemlje koja svoje moralne vrednosti propoveda kao ‘zvezdu vodilju’ za čitavo čovečanstvo, može sebi da dozvoli da poziva na terorizam kao način za postizanje ciljeva Vašingtona na međunarodnoj sceni“, ocenio je Antonov.

Dodao je da se plaši za sudbinu SAD, na čijem su čelu, kako je naveo, „tako neodgovorni i neprofesionalni političari“.

Kina: Osigurajte bezbednost nuklearki

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je na sve strane da osiguraju bezbednost nuklearnih objekata u Ukrajini.

„Pratićemo situaciju i pozivamo sve strane da budu uzdržane, da izbegnu eskalaciju i da osiguraju bezbednost nuklearnih postrojenja“, izjavio je portparol ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin na konferenciji za novinare.

(Rojters)

08:31

U Mađarsku stiglo oko 120.000 ljudi iz Ukrajine

Prema podacima mađarskih vlasti, do sada je u tu zemlju ušlo 120.000 izbeglica iz Ukrajine. Oni dolaze organizovano, a u Budimpešti ih očekuje prihvat od strane vladinih i nevladinih organizacija. Obezbeđuje im se hrana, piće, medicinska sredstva, psihološka pomoć, kao i smeštaj.

Oko 170 ljudi je smešteno u prihvatni centar, a većina njih odlučuje da ide dalje i da ne ostaje u Budimpešti.

Život piše priče i u teškim situacijama – pre dva dana je na železničku stanicu u Budimpeštu stigla porodica iz Ukrajine sa trudnicom koja je juče ujutru na svet donela dečaka.OPŠIRNIJE08:24

Lukoil blokiran na internetu, prethodno pozvali na prekid rata

Sve internet stranice „Lukoila“ u svetu, uključujući i onu u Srbiji, blokirane su od pre nekoliko sati.

Za sada nije poznato da li je u pitanju hakerski napad ili neka vrsta zabrane.

Takođe, drugi najveći ruski proizvođač nafte je prethodno na svojoj veb stranici objavio poziv kompanije da se borbe u Ukrajini obustave što pre, i podržao pregovore za okončanje rata.

(Rojters)

08:00

Ukrajinske vlasti: Ruske snage zauzele nuklearku

Vojne snage Ruske Federacije zauzele su lokaciju nuklearne elektrane Zaporožje, saopštio je Državni regulatorni organ za nuklearnu energiju Ukrajine.

Ima oštećenja na objektu reaktorskog odeljenja bloka 1, koja ne utiču na bezbednost, navodi se u izveštaju.

(Unian)

7:38

Energodar: Granatiranje kod nuklearke prestalo, situacija teška

Dmitro Orlov, gradonačelnik ukrajinskog grada Energodara, u čijoj se blizini nalazi nuklearka Zaporožje, izjavio je da je situacija u nukelarnoj elektrani i dalje teška, iako je granatiranje jutros prestalo.

Orlov je na Fejsbuku napisao da je situacija i dalje teška, ali da je požar u kompleksu nuklearke ugašen.

Naveo je da je Energodar noćas ostao bez grejanja zbog oštećenja toplovoda tokom granatiranja i sada se razmatra mogućnost ponovnog stavljanja u funkciju.

Interfaks Ukrajina navodi da trenutno, od šest blokova, u nuklearki radi samo jedan.

(RTS, Interfaks, Tanjug)

07:31

Džonson: Ruski napad na nuklearku pretnja za celu Evropu

Premijer Velike Britanije Boris Džonson je razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim o situaciji u elektrani u Zaporožju, preneo je Rojters.

„Premijer je rekao da bezobzirne akcije Putina sada mogu direktno da budu pretnja bezbednosti cele Evrope“, saopštili su iz Dauning strita.

Džonson je poručio da će Velika Britanija učiniti sve da pomogne da se situacija dodatno ne pogorša, a oba lidera su se složila da je ključan prekid borbenih dejstava.

(Rojters)OPŠIRNIJE

07:15

SAD: Nema povećane radijacije, reaktori se bezbedno gase

Nema indikacija o povećanom nivou radijacije u nuklearnoj elektrani Zaporožje, saopštila je ministarka energetike SAD Dženifer Grenholm.

Izjavila je da su reaktori u nuklearki obezbeđeni čvrstim zaštitnim strukturama i da se „reaktori bezbedno gase“.

Grenholm je objavila na Tviteru da je razgovarala sa ukrajinskim kolegom Hermanom Haluščenkom o situaciji u elektrani.

07:04

Rusija ograničila pristup Bi-Bi-Siju na ruskom jeziku

Rusko telekomunikaciono nadzorno telo ograničilo je pristup Bi-Bi-Sijevom servisu na ruskom jeziku, kao i Radiju Slobodna Evropa i mediju Meduza, javlja agencija RIA Novosti.

(vesti.ru)

06:39

Američki senator pozvao Ruse da ubiju Putina

Senator Lindzi Grejem, republikanac koji u Senatu SAD predstavlja Južnu Karolinu, pitao je na Tviteru da li Rusija ima Bruta ili uspešniju rusku verziju pukovnika Štaufenberga koji je pokušao atentat na Hitlera.

„Jedini način da se ovo završi je da neko makne tog tipa. Učinićete uslugu sebi i celom svetu,“ napisao je Grejem.

Ubrzo mu je na Tviteru odgovorio kolega republikanac, senator Ted Kruz, koji je napisao da se radi o izuzetno lošoj ideji.

„Upotrebimo masivne ekonomske sankcije, bojkotujmo rusku naftu i gas, i omogućimo Ukrajincima da dođu do oružja i odbrane se sami. Ali nemojmo pozivati na ubistvo šefa države“, poručio je Kruz.

06:20

Nivo radijacije u nuklearki nepromenjen

Nivoi pozadinskog zračenja su nepromenjeni u nuklearnoj elektrani Zaporožje, rekao je portparol nuklearke, prenosi agencija RIA.

Ukrajinska služba za vanredne situacije saopštila je da je požar bio van perimetra postrojenja i da je jedan od blokova bio isključen.

(Rojters)

06:04

Ugašen požar u blizini nuklearne elektrane

Ukrajinska služba za vanredne situacije saopštila je da je požar u blizini nuklearne elektrane Zaporožje ugašen. Nema povređenih u požaru.

Vlasti su objavile da su ruske snage napale fabriku i da se zapalila petospratna zgrada centra za obuku pored nje.

(Rojters, unian.net)

5:48

SAD: Negativan test više nije uslov za povratak iz Rusije ili Belorusije

Sjedinjene Američke Države odustaju od negativnog testa na kovid 19 kao uslova za Amerikance koji se vraćaju kući iz Belorusije ili Rusije, saopštio je Stejt department.

SAD su ranije donele sličnu odluku za Ameriikance koji se vraćaju iz Ukrajine.

(Rojters)

05:41

Airbnb obustavlja sve operacije u Rusiji i Belorusiji

Kompanija za iznajmljivanje kuća „Airbnb“ obustavlja sve operacije u Rusiji i Belorusiji, saopštio je direktor Brajan Brajan Česki.

05:30

Bela kuća: Bajden i Zelenski o požaru u nuklearki Zaporožje

Predsednik SAD Džo Bajden razgovarao je sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim kako bi dobio najnovije informacije o požaru u nuklearki Zaporožje u Ukrajini, saopštila je Bela kuća.

Bajden se pridružio Zelenskom u zahtevu da Rusija odmah prekine svoje vojne aktivnosti u toj oblasti i dozvoli vatrogascima i hitnim službama da pristupe mestu požara, navedeno je u saopštenju.

(Rojters)

01:25

Direktor IAEA pozvao Ruse i Ukrajince da ne pucaju oko nuklearke

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju, Rafael Mariano Grosi pozvao je ruske i ukrajinske vojnike da se uzdrže od upotrebe sile u blizini nuklearke Zaporožje, naveće elektrane te vrste u Evropi.

Grosijev apel usledio je nedugo pošto su ga ukrajinske vlasti obavestile da su ruske snage prodrle kroz blokade u obližnjem gradu Energodar i da se kreću pravo ka nuklearnoj elektrani.

Ukrajinski mediji navode da se borbe vode i u krugu elektrane.

(IAEA-Unian)

01:13

Gradonačelnik Energodara: Požar u nuklerki Zaporožje

Nuklearna elektrana Zaporožje gori, pošto je granatirana, objavio je gradonačelnik Energodara Dmitrij Orlov, prenosi Unian.

Jedan od zaposlenih u nuklearki snimio je video-poruku u kojoj je naveo da postoji realna opasnost od nuklerne aktivnosti u najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi i zatražio prekid vatre.

(Unian)

00:59

Hrvatska odbila odbila rusku notu

Hrvatski vojni ataše u Moskvi odbio je da primi notu ruskog Ministarstva odbrane zbog navodnog dolaska 200 hrvatskih plaćenika u Ukrajinu, prenosi Indeks.

On je pozvan na razgovor u rusko Ministarstvo odbrane kako bi mu bila preneta informacija da se u Ukrajini nalazi 200 hrvatskih plaćenika.

Hrvatski vojni izaslanik odgovorio je da ni Ministarstvo odbrane ni bilo koja druga institucija u Hrvatskoj nemaju veze s pojedincima koji se možda nalaze u Ukrajini i o tome nemaju nikakvu informaciju i odbio je da primi pisanu notu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je rekao da je prošle sedmice u Ukrajinu stiglo 200 hrvatskih plaćenika i priključilo se jednom od nacionalističkih bataljona na jugu.00:01

Eksplozija u centru Kijeva

Snažna eksplozija odjeknula je u ukrajinskoj prestonici, rekli su očevici za Unian.

Eksplozija se čula i u blizini stanice metroa „Prijateljstvo naroda“ i u Golosejevskom okrugu.

(Unian)

Ukrajinski i ruski pregovarači su u četvrtak postigli dogovor da se uspostave humanitarni koridori kako bi se obezbedila evakuacija civila. Dogovoreno je i da se pregovori nastave, verovatno naredne nedelje.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je ruskog predsednika Vladimira Putina da sedne za pregovarački sto.

„Šta hoćete od nas? Napustite našu zemlju. Ako ne želite da idete sada, sedite sa mnom za pregovarački sto. Slobodan sam… Čega se plašite?“, upitao je Zelenski.

Za to vreme, Putin poručuje da vojna operacije ide po planu i da se svi dodeljeni zadaci se uspešno rešavaju. 

UN su saopštile da je u prvih nedelju dana ruske vojne akcije stradalo najmanje 249 civila, a povređene su 553 osobe.

Evropska unija je odlučila da ubrza i olakša prihvat izbeglica iz Ukrajine i omogući im pravo boravka i rada u svim zemljama Unije. 

Sjedinjene Države nastavljaju sa uvođenjem sankcija. Zamrzle su u četvrtak uveče imovinu 19 ruskih oligarha i 47 članova njihovih porodica. Na listi se nalaze milijarder Ališer Usmanov i Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštila je Bela kuća.

Izvor RTS

NE PROPUSTITE

MARKETING
MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Dešavanja u gradu

16 апр
Tue 18:00
Dom Kulture, Prijepolje

BABA JAGA – SINH

Prijepolje na društvenim mrežama

Grad Prijepolje

Poslovni vodič

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING
×