„NERVOZA JE VELIKA“ Ambasadorka Srbije iz Londona o novom soju virusa: Kad je objavljena vest nastao je STAMPEDO, rigorozne mere mogu trajati i MESECIMA

Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović izjavila je danas da je dosta državljana Srbije koji žive u Velikoj Britaniji odlučilo da za praznike ne putuje u Srbiju, jer shvataju da je putovanje u situaciji pandemije korona virusa rizik.

Jokcimovih je za „TV Prva“ rekla da je u subotu uveče, kada je objavljena vest o novom soju korona virusa koji se širi u Velikoj Britaniji, nastao stampedo ka londonskoj železničkoj stanici.

Ona je navela da je novim oštrim merama najviše pogođeni London i pojas ka Doveru.

– Više od 40 zemalja je odlučilo da obustavi avio saobraćaj sa Britanijom, a Britance je najviše pogodilo zatvaranje prelaza Kale sa francuske strane, što je izazvalo gužve i čekanja kamiona sa robom – kaže Joksimovic.

Ona je navela da su rekacije građana Britanije podeljene i da jedni smatraju da su mere preterane, a drugi da su prekasno uvedene.

– Mere su usmerene ka tome da se broj zaraženih što pre spusti, a na pres konferenciji je jedan do naučnih savetnika britanske vlade rekao da će ove mere biti pooštrene posle Bozića i da se očekuje da mogu trajati i nekoliko meseci – navela je Joksimović.

U Londonu su sve radnje sem prehrambenih zatvorene, a za nepoštovanje mera predviđene su izuzetno visoke kazne, od 200 do 10.000 funti, koje se izriču lokalima koji krše mere ili građanima koji organizuju privatne žurke.

Joksimovih je navela da je nervoza među građanima velika, ukoliko se desi da neko priđe nekome bliže od dva metra ili ako udje bez maske u prodavnicu.

Izvor Blic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.