Nova Varoš i Bajina Bašta kandidati za domaćina 57. MOSI

Opštine Nova Varoš i Bajina Bašta zvanično su ušle u trku za dobijanje domaćintva Međuopštinskih omladinskih sportskih igara koje će se održati 2020 godine. Na konkursu koji je nedavno završen stigle su ponude od ove dve opštine, pravilnikom MOSI rok za donošenje odluke o dodeli domaćinstva je 90 dana od dana potvrđivanja kandidature zainteresovanih opština. Pravo glasa na skupštini igara na kojoj će se glasati o tome kome će pripasti organizacija 57. MOSI ima 28 delegata iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na Skupštini MOSI održanoj u ponedeljak u Priboju, predsednik Sportskog saveza Nove Varoši Ljubivoje Vranić predstavio je prisutnim delegatima prednosti koje grad podno Zlatara ima u odnosu na rivala, Bajinu Baštu, za dobijanje domaćinstva.

– Opština Nova Varoš raspolaže sa četiri hotela ukupnog smeštajnog kapaciteta 1100 mesta, računajući tu i RH centar “Zlatar” koji će prema nekim najavama krajem godine početi sa radom. Pored hotela imamo i oko 500 mesta kategorisanog smeštaja u privatnim domaćinstvima i vilama. Od sportske infrastrukture opština raspolaže sa halom koja može da primi oko 600 posetilaca, tu je i balon hala na Zlataru. Imamo fudbalski teren na Branoševcu kapaciteta 1000 mesta, kao i brojne terene za košarku, rukomet, odbojku i mali fudbal.

U planu je izgradnja još jednog fudbalskog stadiona, koji će se nalaziti na 1200 metara nadmorske visine i ideja je da taj teren ukoliko dobijemo organizaciju otvorimo baš za MOSI 2020 godine. Od ostale sportske infrastrukture raspolažemo i sa zatvorenim bazenom na centru “Zlatar” koji će biti u fukciji pre 2020 godine a tu su i Zlatarska jezera na kojima se gradi Akva park – kazao je u iscrpnom predstavljanju svoje opštine Ljubivoje Vranić.

Predsednik Sportskog saveza Nove Varoši Ljubivoje Vranić, foto: www.ppmedia.rs

Inače, Skupština MOSI na kojoj će se glasati o dodeli domaćinstva biće održana u septembru mesecu. Do tada ove dve opštine imaju vremena da privole delegate da im daju svoj glas.
PP Media

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.