Novi mobilijar za vrtić „Duga“ od kompanije „Lukoil“

U dvorištu objekta „Duga“ predškolske ustanove Miša Cvijović postavljen je novi mobilijar, koji je donirala kompanija „Lukoil“ koja se bavi prometom naftnih derivata. Poklonu su se obradovali jer ova ustanova nema dovoljno sprava i opreme za boravak dece napolju.

Nova penjalica i tobogan u dvorištu objekta „Duga“ postavljeni su na opštu radost dece koja ovde svakodnevno borave, a koja su u trenutku naše posete vrtiću bila na spavanju.

Ovom donacijom „Lukoil Srbija“ nastavlja aktivnosti započete prošle godine, kada smo prepoznavajući potrebu da pomognemo lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo, u 10 gradova donirali slične mobilijare. Želeli smo da pomognemo psiho-fizički razvoj najmlađih kategorija i zato biramo vrtiće i škole. Želeli smo da nas lokalno stanovništo u sredinama gde poslujemo, ne prepoznaje samo po našem proizvodu, gorivu, već da nas prepoznaju po nekim društveno – korisnim aktivnostima – istakla je direktorka za personal „Lukoil Srbija“ Ana Janković.
PU „Miša Cvijović“ ima dva objekta u gradu i po jedan u Kolovratu i Brodarevu, a nijedan nema odgovarajući mobilijar.

Ja moram da se zahvalim Borku Bujaku, koji je bio inicijator ove donacije, kao i direktorki „Lukoila“, koja je imala sluha za donaciju vrednu 250.000 dinara. Ovo će značiti ne samo deci iz vrtića, već i deci koja žive u okolnim zgradama. Nijedan objekat nije opremljen mobilijarima, spravama tako da je otvoren poziv za sve koji žele da doniraju bilo koju spravu – kaže direktorka PU „Miša Cvijović“ Violeta Tošić i napominje da su dvorišta skoro prazna.
Opština Prijepolje, koja je osnivač predškolske ustanove, budžetom nije planirala ulaganja u opremanje dvorišta vrtićkih objekata za ovu godinu pa je ova donacija dobro došla.

Forum Info

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.