Novi slučajevi infekcije korona virusom u Užicu, Prijepolju i Priboju

Od 48 testiranih, u poslednja 24 sata u Zlatiborskom okrugu, tri osobe iz Užica, Prijepolja i Priboja su pozitivne na korona virus.

Zavod za javno zdravlje Užice je saopštio da  je od početka epidemije testirano 310 osoba i da je potvrđeno ukupno 33 slučaja infekcije – po sedam u Užicu i Prijepolju, po pet u Bajinoj Bašti i Novoj Varoši, četiri u Priboju, po dva u  Čajetini i Požegi i jedan u Sjenici.

Među inficiranima su medicinska sestra na hiruškom odeljenju bolnice u Prijepolju, za koju je  rečeno da se nije zarazila na svom radnom mestu, i vozač Hitne pomoći u Priboju, koji je bio u kontaktu sa inficiranim pacijentom koga je prevozio iz jedne državne klinike u Beogradu.

Dr  Zoran Drobnjak, direktor prijepoljske bolnice, saopštio je da se 20 zdravstvenih radnika te bolnice, koji su bili u kontaktu sa mediciskom sestrom koja je inficirana, trenutno nalazi u kućnoj j izolaciji. Deo pacijenata sa tog odeljenja je otpušten na kućno lečenje, a deo je premešten u izolacionu jedinicu i čekaju se rezultati njihovog testiranja. Odeljenje je dezinfikovano i, umesto zdravstvenih radnika koji su u izolaciji, angažovane su njihove kolege koje su bile na godišnjem odmoru.

O izlečenim i preminulim pacijentima iz Zlatiborskog okruga, koji se upućuju na lečenje u beogradskim klinikama, nema informacija u Zavodu za javno zdravlje i Zdravstvenom centru Užice jer o tome, kako su naveli u tim ustanovama, ne dobijaju zvanične izveštaje.

Inače, prema podacima užičkog Zavoda, u tom okrugu je u kućnoj izolaciji oko 1.200 ljudi, koji su doputovali iz inostranstva ili su bili u kontaktu sa osobama koje su pozitivne na korona virus.

Autor Danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.