НСЗ: 30 незапослених лица у Пријепољу завршило обуку „Пут до успешног предузетника“

Полазницима ће додељени сертификати омогућити да конкуршу за бесповратна средства која додељује Национална служба за запошљавање за покретање сопственог бизниса. Обука је полазницима омогућила да провере оправданост своје пословне идеје, сагледају предности и ризике предузетништва, информишу се о поступку регистрације и актуелним законским прописима.

Након успешно завршене обуке полазници и полазнице су истакли да су овакве обуке за њих веома значајне, јер им дају конкретне одговоре на бројна питања у вези са покретањем сопственог бизниса и израде бизнис плана, али и да се упознају са примерима из праксе кроз досадашња искуства.

Захваљујући сертификатима и стеченом знању, сви који су завршили обуку моћи ће да аплицирају на конкурс за бесповратна средства која додељује Национална служба за запошљавање и да покрену сопствени бизнис.

Рафета Хајдаревић, саветница за развој предузетништва НСЗ
Субвенција за самозапошљавање намењена је свим незапосленим лицима која су на евиденцији НСЗ-а. Један од услова да би лице конкурисало за ову субвенцију је да има завршену обуку „Пут до успешног предузетника“. Обука се састоји из неколико целина: основа предузетништва, правног аспекта бизниса, пореза и доприноса за предузетнике, израде бизнис плана и уговорене обавезе према Националној служби за запошљавање – рекла је саветница за развој предузетништва НСЗ Рафета Хајдаревић.

Сертификате је, након успешно завршене дводневне обуке „Пут до успешног предузетника“ добило 30 полазника, а уручила их је директорка Филијале НСЗ у Пријепољу.

Овај програм прошле године прошло је 250 особа, а од тог броја поднето је 180 захтева за субвенцију за самозапошљавање. Позитивно је тада решено око 100 захтева за ову субвенцију –  истакла је директорка Филијале НСЗ Пријепоље Ана Пејовић.

Од 2008. године кроз ову обуку годишње прође од 250 до 300 особа. Према речима Ане Пејовић, Национална служба за запошљавање и убудуће ће наставити са сличним обукама у циљу смањења незапослености у општини  Пријепоље.

Forum Info Prijepolje

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.