Ordenje za medicinske sestre iz Novog Pazara i Sjenice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, medicinsku sestru Opšte bolnice u Novom Pazaru Muameru Turković i posthumno njenu koleginicu iz Doma zdravlja u Sjenici Slavicu Gujanicu, saznaje radio Sto plus.

Turković je odlikovana zlatnom medaljom za zasluge zbog, kako je navedeno, izuzetnih zasluga i doprinosa u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti COVID-19.

Ona je široj javnosti postala poznata po tome što je devojčici, koja je imala napad gušenja i kašlja, uključila infuziju ispred Dečijeg odeljenja koje je tada korišćeno za smeštaj kovid pacijenata.

Gujanica je posthumno odlikovana zlatnom medaljom za zasluge zbog “izuzetne zasluge i dela ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije”.

Ona je od posledica izazvanih korona virusom preminula sredinom jula.

Izvor: Radiostoplus

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.