Osnovci iz Prijepolja posetili BNV

Oko 180 učenika osnovnih škola iz Prijepolja, koji nastavu pohađaju na Bosanskom jeziku, posetilo je Novi Pazar. Oni su prvo bili gosti Bošnjačkog nacionalnog vijeća gde su razgledali izložbu turskog tradicionalnog streličarstva. Pozdravio ih je i poželeo dobrodošlicu predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr Sulejman Ugljanin.

Cilj putovanja je da se učenici upoznaju sa radom Bošnjačkog nacionalnog vijeća, vide deo zajedničkog kulturnog nasleđa koje Bošnjaci dele sa Turskom i posete kulturno istorijske znamenitosti Novog Pazara.

Predsednik Vijeća, dr Sulejman Ugljanin je pozdravio đake, nastavnike i učitelje poželeo im dobrodošlicu i istakao da je izložba koju imaju prilike da vide deo i bošnjačke kulture. „Luk i strijela su dio naše zajedničke kulture sa turskim narodom i vi imate tu priliku da vidite ovu izložbu koja je do sada izložena samo u Sarajevu i Beogradu. Drago mi je što ste došli ovdje i želim vam sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost“, rekao je Ugljanin.

Deca iz Prijepolja posetila su još muzej i kulturno-istorijske spomenike u gradu.

 

RTV NP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.