OTVORENA IZLOŽBA NIKOLA TESLA – U SVOM I NAŠEM VREMENU u Muzeju u Prijepolju

Muzej Nikole Tesle u Beogradu je trenutno najposećeniji muzej u Srbiji. I pored aktivne izlagačke delatnosti širom sveta, u Španiji, Italiji, Rusiji, Belorusiji, Australiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Grčkoj, Japanu, Kini, Argentini, Paragvaju, na Kipru i u drugim državama, stručni muzejski tim na čelu sa direktorkom Ivonom Jevtić stiže da i na našim prostorima promoviše život i delo srpskog velikana nauke.

FOTO: MUZEJ TESLA

Putem gostujućih izložbi muzej nastoji da nauku i istoriju približi i učini dostupnu svima, posebno Teslinim sunarodnicima. U Srbiji su tokom prethodnih par godina organizovane tematske izložbe u Kulturnom centru Novog Sada, na Elektronskom fakultetu u Nišu a danas je priređeno i svečano otvaranje izložbe „NIKOLA TESLA – U SVOM I NAŠEM VREMENU“ u Muzeju u Prijepolju.

FOTO: MUZEJ TESLA

Izložba posvećena Nikoli Tesli postavljena je u dve galerije a sastoji se od izložbenih vizuala, ekponata i radnih modela. Izložbu su otvorili direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić, direktor Muzeja u Prijepolju Asim Bećirović i predsednik opštine Vladimir Babić.

Otvaranju je prisustvovala i Samira Ćosović, zamenica predsednika opštine. Izložba će biti postavljena od 10.03. do 12.04.2022.

(Kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.