PCR od 1. januara 9.000 dinara

Vlada je usvojila juče odluku da cena testiranja na lični zahtev za strane državljane iznosi 18.000 dinara, dok je za naše državljane cena do kraja godine nepromenjena i ona iznosi 6.000 dinara. Ali od 1. januara 2021. godine, cena testiranja na lični zahtev za domaće državljane iznosiće 9.000 dinara, dakle 3.000 više.

Apel je da oni koji žele da se testiraju na lični zahtev da zakazivanje testiranja obave isključivo elektronskim putem.

Građani, strani državljani sa odobrenim boravkom u našoj zemlji, kao i strani državljani bez odobrenog boravišta (turisti), mogu na jednostavan i brz način da zakažu termin u nekoj od 26 laboratorija u 23 grada i opštine u Srbiji na adresi eUprave.

Da bi se koristila usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev, nije potrebno da se građani registruju na portalu eUprava. Potvrdu da ste uspešno zakazali termin dobijate na imejl koji ste naveli, kao i SMS poruku.

Kazne do 150.000 dinara

Naranvno, kao i za svako nepoštovanje mera i pravila, tako je i u ovom slučaju propisana kazna. Kako se navodi u zakonu, ukoliko osoba odbije ili krši meru kućne izolacije, „korona zakon“ predviđa novčanu kaznu u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara.

Izlišno je ponavljati da osim odgovaranja pred zakonom, postoji i moralna obaveza da poštujemo propise kako bi pre svega zaštititili sebe i svoje bližnje od preteće opasnosti kovid infekcije.

Znamo da su naši građani koji žive i rade u inostranstvu željni čašice razgovora i druženja sa porodicom i prijateljima u Srbiji. To im i je i u doba epidemije omogućeno, ali ukoliko planirate da bezbedno provedete praznike u svojoj zemlji, osigurajte se PCR testom da niste zaraženi ili pak ispoštujte desetodnevnu izolaciju kako niko ne bi bio doveden u opasnost po zdravlje.

Izvor Blic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.