Pljuskovi sa grmljavinom u većem delu Srbije, grad u valjevskom kraju

Jaki pljuskovi ovog popodneva u Beogradu, Valjevu i većem delu Srbije. U selima u valjevskom kraju bilo je i grada. Na snazi je žuti meteo-alarm.


Područje Beograda, Mačvanskog i Kolubarskog okruga zahvatilo je nevreme praćeno jakim pljuskovima. Grad u Leliću

Iznad šireg područja valjevskog kraja oko 16 časova došlo je do jakog nevremena praćenog olujnim vetrom, jakom kišom i pojavom grada, javlja dopisnik RTS-a.

Radarski centar Valjevo puna tri sata dejstvovao je u svim opštinama Kolubarskog i Mačvanskog okruga i uspeo da razbije veliki gradonosni oblak koji je došao sa Drine.

Jaka kiša padala je u Valjevu, a naročito u Mionici. U valjevskim selima Pričeviću, Leliću i Bogatiću bilo je pojave grada.  Kiša u Valjevu (snimatelj Darko Despotović)

Nevreme i u Rasinskom okrugu 

Nevreme praćeno grljavinom, jakom kišom i metstimično gradom zahvatilo je oko 18 časova Rasinski okrug. Protivgradna odbrana iz Radarskog centra Basara i dalje dejstvuje.

Nevreme u KruševcuNevreme u Kruševcu

Zbog velike količine padavina saobraćaj je u pojedinim delovima Kruševca je usporen, a voda prodrla u podrumske prostorije zgrada i kuća.

Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da je iznad većeg dela Srbije najavljeno nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a navode da je lokalno moguća i pojava grada.

U naredna dva sata u Beogradu se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, dok je lokalno moguća pojava grada, saopšteno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Na snazi je žuti meteo-alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno, kao i da najavljene vremenske prilike nisu neuobičajene, ali da je potreban dodatan oprez.

Izvor RTS

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.