Policija podiže nivo bezbednosti kod osnovaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove školske godine preduzima preventivno edukativne aktivnosti kako bi se poboljšao nivo bezbednostne zaštite učenika u osnovnim školama. Tim povodom Policijska uprava Prijepolje u saradnji sa Školskom upravom iz Užica u toku ove školske godine u svim osnovnim školama u Polimskoj dolini realizovaće program “Osnovi bezbednosti dece”. Program obuhvata edukaciju učenika o bezbednosnim rizicima i pretnjama kojima su izloženi, načinu prevencije i veštinama bezbednosne zaštite sa ciljem razvoja njihove bezbednosne kulture. Prva škola u kojoj je ovaj program predstavljen bila je Osnovna škola Milosav Stković sa Kolovrata.

– Program će se sprovoditi u svim odeljenjima četvrtog i šestog razreda tokom jednog časa razredne nastave i obuhvatiće osam nastavnih jedinica: bezbednost dece u saobraćaju, policija u službi građana, nasilje kao negativna društvena pojava, prevencija i zaštita dece od zloupotrebe opojnih droga i alkohola, bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža, zaštita od požara i zaštita od tehničko tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda – kazala je koordinator projekta i oficir odeljenja policije PU Prijepolje Olivera Marković Kečević.

Tanja Tripković direktorka OŠ Milosav Stiković i Olivera Marković Kečević oficir PU Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs

Sa implementacijom ovog projekta krenulo se pre početka nove školske godine, prvo su razredne starešine četvrtog i šestog razreda u svoje planove rada predvideli projekat koji će biti od izuzetnog značaja za učenike kazala je direktorka OŠ Milosav Stiković Tanja Tripković.

IZETA ČAVIĆA 12, VAKUF

Predstavljanje tema iz programa “Osnovi bezbednosti dece” realizovaće u saradnji sa školama policijski službenici kriminalističke policije zatim policajci opšte nadležnosti, pripadnici Sektora za vanredne situacije i saobraćajna policija a planirano je i prisustvo na sastancima saveta roditelja.
PP Media

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.