Preko potrebna pomoć Domu Zdravlja u Sjenici

Poštovani prijatelji,

Svi smo svjedoci teškog vremena i haotične situacije u kojoj se našla čitava zemaljska kugla, a u posljednje vrijeme najviše naš Sandžak. Situacija je veoma teška u gradovima Novi Pazar i Tutin. Mediji u zemlji posvećuju vise pažnje problemima ovih gradova (juče premijer Srbije i ministar zdravstva bili u posjeti pazarskoj bolnici), Tutin se često pominje u kombinaciji sa Pazarom, a Sjenicu svi redom zaobilaze, kako fizicki tako i medijski.

Stanje u Sjenici je veoma teško, građani svakodnevno umiru od korona virusa. Zdravstveni centar Užice kome pripada Dom zdravlja Sjenica po posljednjim informacijama ne prima pacijente iz Sjenice zbog teške kliničke slike, kako kažu.

U ovakvom jednom dezorijentiranom i beznadežnom vremenu, ništa nam drugo ne preostaje nego da se sami solidarišemo i pomognemo sjeničkom Domu zdravlja da se koliko-toliko olakšaju uslovi za prijem pacijenata ali i zaštita naših zdravstvenih radnika koji su izloženi velikom riziku zaraze, a samim tim je upitno i dalje funkcionisanje ustanove.

Preko potrebne stvari

Preko potrebne stvari

Zato je pokrenuta akcija neformalne fb grupe Sjeničaci u BiH i svijetu za pomoć naših ljudi širom svijeta sandžačkim gradovima, unutar koje i većina Sjenicana iz dijaspore pokušava da pomogne bolnici u Sjenici.

U ovoj situaciji moramo biti jedinstveni, jer samo tako možemo izaći kao pobjednici iz ove borbe.

Autor SandzakDanas

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.