Privrednicima u Prijepolju 21 milion za štete od nepogoda

Za sanaciju posledica štete izazvane elementarnim nepogodama, poljoprivrednici iz Prijepolja dobli su iz budžeta Srbije osiguravajuću naknadu od preko 21 miliona dinara, izjavio je danas je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović.

U opštini Prijepolje česte su elementarne nepogode zbog geografskog područja na kom se nalazi, česte su poplave, grad, snežne padavine, jaki vetrovi i suše.

“Obično pominjanje Prijepolja i poljoprivrede povezujemo sa sećanjima iz prethodnog perioda kada je ovo područje imalo određene posledice na usevima, plodovima i višegodišnjim zasadima zbog elementarnih nepogoda i zbog nezadovoljstva određenih poljoprivrednika otkupnim cenama proizvoda. Ministarstvo pokušava da ta pitanja reše”, kaže Mahmutović.

On dodaje da će se pitanje otkupnih cena rešiti novim zakonom o otkupu poljoprivrednih proizvoda čija je javna rasprava završena.

Zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodžič ističe da je za ozbiljnu poljoprivrednu proizvodnju neophodno osiguranje.

“To je fabrika pod vedrim nebom. Mi sve činimo kako bi olakšali život i rad ovih poljoprivrednika. U toku je i sanacija nesanitarne deponije Stanjevine, koja je bila rak rana za sve građane Prijepolja, a pogotovu je otežavala poljoprivrednu proizvodnju”, rekao je Hodžić.

On navodi da lokalna samouprava trenutno radi na izgradnji obalskih utvrđenja kako bi sprečili poplave na području opštine.

“Naše poljoprivredne proizvođače ume da zadesi poplava i do dva puta godišnje, pa će im ovaj projekat, koji će se realizovati sledeće godine, biti od velike pomoći. Obaloutvrda će biti dugačka tri kilometra”, objašnjava Hodžič.

Prethodne godine 630 poljoprivrednika je ostvarilo refundiranje premije.

Zamenik predsednika opštine tvrdi da taj broj treba da bude veći jer ova opština broji čak 5.000 poljoprivrednika.

Tanjug

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.