Radnici Sloge iz Nove Varoši ponovo u štrajku

Нова Варош – Радници „Слоге“ а.д. из Нове Вароши обуставили су производњу и ступили

Фото: ПП Медиа

у штрајк само два месеца након што су добили новог власника фирме. Разлог за то је неспоразум који је настао на релацији између Раденка Комада старог газде са једне стране и Војка Пурића новог власника предузећа, који тврди да су дугови фирме коју је недавно купио и у њој обновио производњу далеко већи од оних који су приказани у пословним књигама. Док се не реши размирица између два власника радници и ако имају уговорене послове неће радити.

Око педесетак радника „Слоге“ а.д. таман када је кренуло са производњом у пуном капацитету морало је да угаси машине. Кажу да им је то тешко пало те да је нови газда обезбедио пристојне услове за рад, набавио репроматеријал, уговорио послове и испалтио две од девет заосталих зарада и да је фирма била поново на здравим и стабилним ногама, међутим настао је проблем када су се најмање надали.

“У последња два месеца били смо одушевљени условима за рад. Све је изгледало као у срећним временима са краја осамдесете године. Имали смо грејање у погону, добили адекватну опрему за рад, одела, рукавице. Ипак настао је проблем и сада не знамо шта даљ”, каже радник Драгослав Лечић.

Нови власник фирме Војко Пурић нада се да ће неспоразум између њега и старог газде бити превазиђен. Да су фингирани дугови камен спотицања и да се мора урадити ваљано завршни рачун како би он и даље наставио да инвестира у ово предузеће.

“Неколико пута сам се обраћао претходном власнику са захтевом да реши проблем око завршног рачуна који датира већ дуже време. У њему су дугови прављени вештачки, пописи никада нису вршени. Када сам преузео фирму извшио сам генерални попис и установио да има пуно губитака за које нисам знао и то не желим да прихватим на себе”, категоричан је Пурић и додаје да је спреман за договор како би фирма опет наставила са радом.

Иначе од средине јануара када је купио фирму Војко Пурић каже да је уложио близу 15 милиона динара у њу. Да је исплатио највећи део преузетих обавеза те да има сигурне уговорене послове. Радници су спремни да раде међутим док се овај неспоразум не реши машине ће и даље мировати.

Након састанка са Пурићем запослени су одржали састанак и са претходним власником Раденком Комадом из Бачке Паланке, међутим заједнички језик нису пронашли тврде из синдиката предузећа.

“Тражили смо оверу здравствених књижица, исплату бар једне заостале плате и једну текућу зараду, путне трошкове за запослене раднике, међутим за њега је то било све неприхватљиво. Понудио је нам је да нас 25 радника пребаци у своју другу фирму а остале да „изнајми“ другим послодавцима, на шта ми нисмо пристали”, иситче председник синдиката запослених Драгомир Обућина и додаје да ће уколико се стари власник поново врати бити принуђени да поднесу тужбе за исплату свих заосталих зарада те да нема наставка даље производње.

ПП Медиа / Глас западне Србије

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.