RHMZ: Danas i sutra velika količina padavina u većem delu Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za danas i sutra na veliku količinu padavina, 40 milimetara i više za 24 sata iznad većeg dela Srbije.

Jače naoblačenje sa severa tokom noći se proširio na severne, zapadne i centralne krajeve uslovljavajući umerenu i jaku kišu, ponegde i pljuskove sa grmljavinom, objavljeno je na sajtu RHMZ. 

Na Tamišu kod hidrostanice Jaša Tomić vodostaji će biti u manjem porastu do 21/22. juna, a zatim u stagnaciji i kretaće se iznad vanredne odbrane, a kod hidrostanice Sečanj u porastu do 22. juna sa prevazilaženjem vanredne odbrane od poplava. 

Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom 22. i 23. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa. 

Oblačno i svežije, temperatura do 23 stepena Pretežno oblačno i svežije, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom, iznad većeg dela i sa velikom količinom padavina. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 16, najviša od 19 do 23 stepena. 

U utorak posle podne na severu postepeni prestanak padavina.

Temperatura od srede u postepenom porastu.

Autor: Tanjug

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.