RHMZ upozorava na „veoma opasno vreme“: Crveni meteo-alarm u delu Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za teritoriju Zapadne Srbije. Ovaj stepen upozorenja znači da je vreme vrlo opasno.

U ostalim delovima zemlje na snazi je narandžasti meteo-alarm, osim na istoku, koji je „u žutom“.

Na snazi je i upozorenje jer se danas iznad većeg dela Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda očekuje velika količina padavina (40 mm i više za 24 časa), a u zapadnoj Srbiji i više od 60 mm za 24 časa.

I dalje je na snazi hidrološko upozorenje za vanrednu odbranu od poplava.

Na Tamišu tokom 22. juna kod h. s. Jaša Tomić vodostaji će biti u manjem opadanju i kretaće se iznad redovne odbrane, a kod h. s. Sečanj u stagnaciji i kretaće se iznad vanredne odbrane od poplava.

Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom 22. i 23. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa, saopštio je RHMZ.

U utorak se takođe očekuju obilne padavine u centralnim i južnim predelima Srbije.

Printskrin/ meteoalarm.rs

Izvor B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.