SDP Prijepolje damantuje pisanje pojedinih portala u vezi isticanja zastave

Povodom informacije koju je medijima plasirao predstavnik SDA Sandžaka u Prijepolju Edib Kajević, da je na sednici lokalnog parlamenta odbijen predlog njegove stranke o isticanju Bošnjačke nacionalne zastave, oglasili su se iz SDP Prijepolje.

“Zbog učestalih prozivki i zlonamernog tumačenja zakona u vezi isticanja simbola (zastave) na zgradi Opštine Prijepolje, obaveštavamo građane o sledećem:

1. Prilikom posete državnog vrha od protokola je zatraženo da se poštuje Zakon u kojem je jasno definisano pitanje isticanja zastava.

2. Na sastanku sa članovima Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća zatražili smo da oni (BNV) pokrenu inicijativu kod nadležnih organa za izmenu Zakona tj. da se u opštinama u kojima je uveden Bosanski jezik u zvaničnu upotrebu, definiše obaveza isticanja nacionanih simbola ravnopravno sa Državnim obeležjima.

3. Zakon je predvidio da se zastave nacionalnih manjina ističu prilikom državnih i opštinskih praznika i utvrđenih blagdana nacionalnih manjina.

4. Do tada koristićemo svaku priliku da naši (Bošnjački) simboli budu istaknuti na svakom mestu i u svakoj prilici kako Zakon nalaže. Tako je za ovogodišnju proslavu Dana opštine kupljeno 250 malih zastavica koje će se vioriti na ulicama našeg grada zajedno sa državnim zastavama” – navode iz SDP Prijepolje.

  • SDP Prijepolje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.