Stigao vojni avion sa opremom iz Turske

Avion sa medicinskom pomoći iz Turske sleteo je danas oko 10 časova u Beograd, a dočekali su ga dočekali ministar Rasim Ljajić i ambasador Turske Tanžu Bilgič.

“Želim da se zahvalim Turskoj Vladi, državi i narodu za veliku pomoć. Imamo veliku količinu pomoći koja je namjenjena Novom Pazaru i Tutinu, a vjerujem da će jedan dio pomoći otići i za Sjenicu. O kolikoj količini robe se radi, dokazuje i to da je pun avion robe ranije bio namjenjen za dvije ili tri države, a sada je namjenjen za dva ili tri grada, odnosno opštine u Srbiji. Kao i mnogo puta do sada, pokazuje se briga Turske za dobre odnose između država, ali i za narod u Sandžaku, bez obzira da li se radi o Srbima ili Bošnjaciam. Ovaj virus ne bira, svi moramo biti ujedinjeni u borbi bez obzira na nacionalne i vjerske razlike” – rekao je Ljajić.

Prisutnima se obratio i ambasador Republike Turske Tanžu Bilgič.

“Nadam se da ćemo kroz ovo teško vrijeme proći sa što manje posljedica. Turska je u aprilu, po nalogu našeg predsjednika poslala prvi avion pomoći Srbiji, a kasnije smo dostavili dva šlepera pomoći. Očekivali smo da će pandemija olabiti tokom ljeta, ali na žalost vidimo da broj zaraženih ponovo raste. Vjerujemo da će Srbija prebroditi i ovaj period, zahvaljujući mjerama koje sprovodi” – poručio je turski ambasador.

Turska je u cilju pomoći u borbi protiv korona virusa, odlukom predsjednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana poslala medicinsku pomoć u Novi Pazar. Riječ je o 100.000 hiruških maski, 30.000 epidemioloških maski, 10.000 kutija hidroksihlorokina, 10.000 kutija Tamiflua, 10.000 litara dezinfekcionih sredstava, jedan mobilni rentgen, dva uređaja za PCR testove, tri Hi-Flow ventilatora, 30 centralnih kiseoničkih debimetara, 5 kanalnih EKG uređaja, dva defibrilatora, 10 UV uređaja i još mnogo toga.

“U borbi protiv pandemije nastavljamo da budemo uz Srbiju, kao i uz Novi Pazar i zato smo danas poslali pomoć po instrukcijama našeg predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana. Pomoć koju smo danas dostavili je rezultat saradnje sa centralnim i lokalnim vlastima. Zahvaljujem se vlastima Srbije na bliskoj saradnji i svima želim dobro zdravlje” – zaključio je ambasador.

Izvor: Sandžak danas/Sandžak haber

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.