Sutra se otvaraju džamije u Mekki uprkos porastu zaraženih u Saudijskoj Arabiji

Džamije u Mekki, najsvetijem gradu islama koji se nalazi u Saudijskoj Arabiji, od nedjelje će početi ponovo primati vjernike nakon tri mjeseca koliko su bile zatvorene zbog koronavirusa.The Middle East Eye piše da je ovaj postupak uslijedio uprkos porastu zaraženih koronavirusom u Saudijskoj Arabiji prethodnih dana.

Kraljevina je ranije poduzela restriktivne mjere protiv koronavirusa, a pogotovo u Mekki.

„Džamije u svetom gradu će ponovo otvoriti svoja vrata vjernicima u nedjelju nakon pauze od tri mjeseca“, potvrdila je javna televizija Al-Ekhbariya pozivajući se na odluku Ministarstva za vjerska pitanja.

Blizu 1.500 svetih mjesta se sprema za primanje vjernika, prema toj televiziji koja je objavila fotografije zaposlenih kako dezinfikuju tlo i tepihe.

Odluka je donesena nekoliko sedmica prije hadža, velikog muslimanskog godišnjeg hodočašća u Mekku, koji je predviđen krajem jula. Vlasti još nisu objavile da li ga namjeravaju otkazati.

Krajem maja džamije su otvorene u cijeloj zemlji osim u Mekki, uz stroge mjere kao što su fizičko distanciranje tokom molitvi.

Saudijska Arabija, najteže pogođena arapska zemlja u Zalivu imala je više od 150.000 zaraženih, i 1.200 preminulih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.