Tužilaštvo: Muamer Zukorlić preminuo prirodnom smrću

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je da je obdukcionim nalazom utvrđeno da je lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću koja je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i prestanka rada srca.


Više javno tužilaštvo je, kako se navodi u saopštenju, postupajući po krivičnoj prijavi koju je podneo njegov sin Usame Zukorlić protiv NN lica zbog krivičnog dela teško ubistvo, odredilo ekshumaciju radi obdukcije posmrtnih ostataka kao i hemijsko-toksikološku analizu bioloških ostataka u cilju uvažavanja uzroka smrti muftije.

U saopštenju se navodi da je u ponedeljak Zavod za sudsku medicinu u Nišu dostavio Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru objedinjeni nalaz i mišljenje, zajedno sa nalazom i mišljenjem Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad, u kojem je navedeno da se izmerene vrednosti koncentracije toksičkih metala i metaloida u uzorcima nalaze u okviru normalnih vrednosti za ove vrste uzoraka i ne predstavljaju neposredan ni posredan uzrok akutne i hronične intoksikacije i, samim tim, nisu uzrok smrti Zukorlića.

U saopštenju se dodaje da je „uzimajući u obzir celokupnu medicinsku dokumentaciju sada pokojnog Muamera Zukorlića i obdukcioni nalaz, smrt prirodnog porekla te da je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i sledstvenog prestanka rada srca na terenu od ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca“.

Usame Zukorlić: Čekamo rezultate svih obdukcionih nalaza

Predsednik SPP i sin pokojnog Mumera Zukorlića Usame Zukorlić rekao je za RTS povodom saopštenja Višeg javnog tužilštva u Novom Pazaru, u kome se navodi da je Muftija Zukorlić preminuo prirodnom smrću, da će porodica sačekati sa zaključcima dok ne stignu obdukcioni nalazi iz Sarajeva i Hamburga.

„Kao porodica smo dobili rezultaate obdukcije koji su rađeni na institutima sudske medicine u Nišu i Novom Sadu. S obzirom da još uvek nisu pristigli rezultati sa sudskih medicina iz Sarajeva u Bosni i Hercegovini i Hamburga u Nemačkoj, kao porodica ćemo sa definitivnim zaključcima sačekati. Ono što su obducenti sve tri države definitivno utvrdili je da nije bilo srčanog udara niti pucanja aorte kako su prvobitno smatrali doktori koji su liječili rahmetli Muftiju. Želja nam je, zaista da se definitivno utvrdi da je rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, kako i stoji u srbijanskom izveštaju. To bi bilo veliko rasterećenje prije svega za porodicu, a na koncu i za narod. Međutim, da ne bi bilo iznenađenja, da sačekamo konačne rezultate svih istraživanja“, rekao je u izjavi za RTS Usame Zukorlić.

Muamer Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja i nekadašnji muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji iznenada je preminuo 6. novembra 2021. u 52. godini. Zukorlić je bio i poslanik i potpredsednik Narodne skupštine.

IZVOR: TANJUG

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.