U braniku automobila 15 kg marihuane

Na prelazu Gostun je zajedničkom akcijom carinskih i policijskih službenika sprečen pokušaj krijumčarenja 15 kilograma marihuane, skrivene u zadnjem braniku jednog automobila, saopštila je danas Uprava carina.

Droga je otkrivena juče nakon što su policijski službenici za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojili automobil “ford mondeo“ podgoričkih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 69-godišnji državljanin Crne Gore.

Automobil je najpre pregledan mobilnim skenerom, kada su uočene nepravilnosti u predelu zadnjeg branika.

Potom je sumnju da se u pomenutom prostoru nalaze narkotici dodatno potvrdio i carinski službeni pas koji je vrlo jasno odreagovao, ukazujući da je potrebno izvršiti detaljan pregled automobila.

Nakon što je zadnji branik skinut, utvrđeno je da se ispod njega krije specijalno napravljeni prostor, tzv. „bunker“, pun paketa zelene biljne supstance obmotanih streč folijom.

Iz skrivenog prostora izvađeno je 30 paketa od oko pola kilograma marihuane.

Drogu su zajedno sa automobilom i vozačem preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

  • Tanjug

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.