U Tutinu i Sjenici proglašena vanredna situacija zbog porasta broja zaraženih

Poslije Novog Pazara odlukom Kriznih štabova u opštinima Tutin i Sjenica proglašena je vanredna situacija zbog porasta broja oboljelih od korona virusa.

Donijete su i mjere zaštite koje podrazumijevaju da se zabranjuje okupljanje u javnom prostoru više od pet osoba, ograničava se radno vrijeme ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova u Tutinu, a do 19 časova u Sjenici, u ugostiteljskim objektima distanca između stolova mora biti minimum dva metra, a za istim stolom mogu sjedeti najviše dvije osobe sa distancom od dva metra.

Pored toga, u ugostiteljskim objektima je obavezno nošenje zaštitnih sredstava kako za radnike tako i za goste, a zabranjuje se korišćenje nargile.

Zabranjuje se i organizovanje svečanosti (svadbe, suneti, rođendani i dr), a naređuje pojačano čišćenje javnih površina i odnošenje smeća, kao i dezinfekciju prostora oko Doma zdravlja i Doma mentalno ometenih u razvoju.

Preporučuje se vjerskim zajednicama da organizuju tako da zaštite zdravlje vernika i vjerskih službenika, a opštinskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama da organizuju svoj rad sa što manje radnika, kao i nošenje zaštitnih maski, rukavica i vršenje dezinfekcije.

Kontrolu sprovođenja ovih naredbi vršiće Odeljenje za inspekcijske poslove u saradnji sa pripadnicima MUP-a.

Takođe, zabranjuje se rad predškolske ustanove “Habiba Stočević” od 26. juna do 13. jula.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.