UŽIVO Vučić: Teroristički akt, zlikovac svetlost dana videti neće; Saopštio mere države: Hitno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi Vlade obraćaju se javnosti.

Vučić je najpre izrazio najdublje saučešće porodicama stradalim u sinoćenjem masovnom ubistvu u Mladenovcu. „Ovim ponovljenim masovnim zločinačkim napadom, posle napada na našu decu, ovo jen apad na celu našu zemlju i svaki građanin to oseća“, rekao je on.

Veliki narodi su uvek uspevali da nađu rešenja posle tragičnih događaja, istakao je Vučić, dodajući da smo svi bili u stanju šoka nakon ubistva dece. Mi, odrasli, smo kao zombiji šetali, tražeći motiv, razlog…nemogavši to da pronađemo. „Posle toga, kdo svih roditelja širom Srbije, a imamo 5247 učenika, roditelji su postali zabrinuti i uplašeni. Logična posledica“, rekao je predsednik.

Svi roditelji su uplašeni i onda se pojavi jedan psihopata i počne da puca nasumično, rekao je on i zatim dodao: „Noćašnji napad je bio teroristički napad, akt u kojim naše specijalne antiterorističke jedinice uhapse ili neutrališu teroristu“. „Zlokav svetlost dana videti neće, metaforično rečeno, iz zatvora neće izaći.

– Prima se 1.200 novih policajaca koji će biti u školama. Ako u Beogradu imamo 331 školu, biće 331 policajac u tim školama

– Ostale mere, koštaće nas, ali smo našli novac

– Nalaže se MUP-u da pripremi hitne, bez procedura u kojima s ečeka 17 meseci, izmene i dopune zakona o oružje i municiji kojima se pooštravaju uslovi za one koji ih imaju. Znači svi koji imaju oružje proći će reviziju, Razoružaćemo Srbiju, legalnog, a nelegalno ko poseduje udvostručujemo kazne, pa da vidimo od koga se nabavlja, kao što je i ovo sinoć nabavljeno.

– Šestomesečne provere lica koje poseduju oružje, bez odlaganja.

– Odmah da se preduzmu mere za uvođenje koratorijuma za izdavanje bilo kakvih novih dozvola za oružje

– MUP odmah da uputi poziv svima koji poseduju nelegalno oružje da ga odmah predaju, i da upozore da će kazne biti drastične

– Nalaže se Ministarstvu pravde da priprmi izmene da se pooštre kazne da držanje, promet oružja

B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.