„VIDEĆEMO“ Dr Kon o merama za praznike: Jedino što može da spreči kućne žurke za Novu godinu je POLICIJSKI ČAS

„Videćemo“, ovako je kratko prokomentarisao pooštravanje mera za praznike epidemiolog dr Predrag Kon.

Epidemiolog je govoreći o najavljenim korona žurkama za Novu godinu rekao da se tome može stati na put, te da je to policijski čas koji je teško prihvatljiv.

– Sednice nisu prijatne. Neko čuva privredu ove zemlje, neko zdravstvo. Ima onih ljudi koji su spremni da ustanu i fizički napadnu one koji prave te žurke. Ja lično ne vidim da je moguće drugačije nego da zaštitim i te ljude. Ako sada neko ne razume da za Svetog Nikolu ne treba da slavi naširoko, onda nije shvatio celu situaciju – pojašnjava član Kriznog štaba.

On je govoreći o antigenskim testovima rekao da je bilo rasprave na Kriznom štabu i o tome, ali je odluka pala da bude samo PCR testiranje.

– Biće izuzetaka od odluke oni koji su svakodnevno u tranzitu, diplomate, ne znam da li će biti za Crnu Goru, Bosnu… Što je politička odluka – kaže Kon.

Ovo može da se meri samo sa ratnim stanjem

Kon je istakao da imamo zaravnjanje i postupno, sporo opadanje.

– Još uvek je više prijema nego otpusta. Kada se izjednači taj broj tada možemo malo da se smirim i opustimo. Zdravstveno sistem je pod ogromnim iskušenjima, može da se meri samo sa ratnim stanjem. Zemljotres nikada neće napraviti ovakvu kriznu situaciju. Ovo je isto prirodna katastrofa – kaže naš stručnjak.

– Mi potpuno suprotno gledamo od političkog dela Kriznog štaba. Na kraju je ipak zajednička odluka. Mora da se shvati da će medicinski deo Kriznog štaba ostati uzdržan ako se ne slaže sa odlukama – naveo je on.

O vakcinama

Govoreći o vakcinama Kon je rekao da je maska mogla da spreči virus, te da smo je mi podcenili.

– Mi jedva čekamo vakcinu. Neko čeka nju kao čarobni štapić. To nije čarobni štapić i dalje ćemo živeti sa tom bolešću – kaže on.

Kon ističe da je Agencija za lekove regulatorno telo.

Izvor Blic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.