VUČIĆ JASAN! Neće biti smanjenja plata i penzija! Evo šta očekuje PRIVATNIKE

Predsednik Aleksandar Vučić danas je ponovio da neće biti smanjenja plata u javnom sektoru, kao ni penzija, čak ni ako se desi najgora opcija – da iz ove situacije, koja je izazvana epidemijom virusa korona, izađemo tek krajem maja.

“Ukoliko mi do kraja maja izađemo, a to je najgora opcija, iz cele ove situacije, da se otvorimo u junu, a verujem da će biti i ranije, i u toj opciji, tvrdim – uspećemo”, rekao je Vučić za TV Prva.

On je preneo da je teška ekonomska situacija, jer su prihodi umanjeni, a rashodi dramatično uvećani, pre svega zbog velikog ulaganja u zaštitnu i zdravstvenu opremu, budući da testovi koštaju oko 20 do 30 miliona evra, dok su cene respiratora “otišle u nebesa”.

“Vrlo sam oprezan čovek, ali nećemo da smanjujemo plate u javnom sektoru ni penzije. A, gledaćemo i da privatnom sektoru mnogo pomognemo kroz sve mere. Ukoliko budemo imali dobre prihode ili bolje od očekivanih, a očekivanja smo smanjili, možemo da pomognemo i privatnicima više”, rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.