Vučić: Zapad očekuje da priznamo Kosovo i Metohiju, uvedemo sankcije Rusiji i marionetski režim (VIDEO)

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Vučić: Zapad očekuje da priznamo Kosovo i Metohiju, uvedemo sankcije Rusiji i marionetski režim (VIDEO)
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

BEOGRAD – 

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, u obraćanju građanima, da se situacija oko dinara na KiM ni na koji način nije popravila ili promenila na bolje uprkos pokušajima međunarodnih predstavnika i dodao da će pritisak na srpski narod na KiM i na državu Srbiju biti veći. video icon

“Situacija oko dinara na Kosovu i Metohiji ni na koji način se nije popravila ili promenila na bolje, uprkos pokušajima međunarodnih predstavnika da pomognu po pitanju teškog položaja srpskog naroda i ubede vlasti u Prištini da promene svoje odluke”, rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije.

Kako je rekao, ne postoje nikakve naznake koje govore da će te odluke biti promenjene.

“I u skladu sa tim, mi ćemo u narednom periodu biti primorani da donosimo različite odluke kojima ćemo se snalaziti ili pronalaziti alternativna rešenja za snabdevanje novcem, odnosno isplatom prinadležnosti, od plata do penzija našem narodu na Kosovu i Metohiji. Ovo sam rekao zbog toga što je sasvim jasno da se nikome po tom pitanju ne žuri”, istakao je Vučić.

Dakle, taj pritisak na Albance neće biti veći, već će biti samo veći pritisak na srpski narod i na državu Srbiju, dodao je Vučić.

Vučić: U ponedeljak očekujem da čujem predlog za mandatara
Predsednik Vučić saopštio je da razgovori o kandidatu za predsednika vlade teku, da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije i liste Srbija ne sme da stane, te da očekuje da će ga tada obavestiti da imaju većinu i da će moći da obaveste javnost ko bi trebalo da bude novi mandatar za sastav vlade.”Do sada nisam čuo ko bi trebalo da bude mandatar, ja očekujem od onih koji tvore većinu, da me u ponedeljak obaveste da većinu imaju, a onda i da javnost obaveste o tome ko bi trebalo da bude novi mandatar za sastav vlade”, rekao je Vučić.Prethodno je rekao da je u skladu sa Ustavom uputio poziv za razgovore o kandidatu za predsednika vlade predstavnicima 10 izbornih lista, do sada je obavio pet i obaviće još dva, sa SPS i listom “Srbija ne sme da stane”, u ponedeljak. Tri liste – lista Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, baš kao i prošli put, nije želela da dođe na razgovore, kao ni predstavnici liste Nove Demokratske stranke Srbije i liste Srbije protiv nasilja, koji su već u javnosti rekli da neće da se pojave.

Zapad očekuje da priznamo KiM, uvedemo sankcije RF i marionetski režim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Zapad od Srbije očekuje tri stvari – da prizna Kosovo i Metohiju, da uvede sankcije Rusiji i da se u Srbiji uvede marionetski režim.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u okviru prvog zahteva – da se prizna Kosovo i zahtev da se Srbija odrekne Republike Srpske.

“Odricanje od RS je jedan ključni razlog. Iako su se mnogi smejali, činjenica je da da stvari u Ukrajini ne idu onako lako kako su mnogi na Zapadu mislili, a protiv Rusije. Rusi su ti koji imaju inicijativu. Želeli mi to ili ne, postoji opasnost a već se dešavala u prošlosti i verovatno bi na mestu (predsednika Rusije Vladimira) Putina uvek mogao da se pozivam na presedan što su i oni činili. Pošto to znaju na Zapadu, važno je da se Kosovo pokrije i rašće pritisci na Srbiju, a na (premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina) Kurtija neće. Hoće, ali samo da ne dođe do situacije da Srbija reaguje, a to ni mi ne želimo”, rekao je Vučić.

Kako je pojasnio u okviru toga je važno odricanje od Republike Srpske i da Srbija aktivno radi protiv RS i samo kada je se odreknemo bićemo dobri.

Kao drugu stvar koja se traži od Srbije on je naveo uvođenje sankcija Rusiji i antikineski stav, a kao treći uvesti marionetski režim kakav su imali do 2012. godine.

vucic

Izvor: Tanjug (Jadranka Ilić)

Različite grupe deluju sinhronizovano sa ciljem vraćanja bivšeg režima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da na Srbiju vrše pritisak različite grupe koje deluju sinhronizovano, a koje, kako je rekao, žele vraćanje starog “marionetskog” režima sa kojim mogu da upravljaju.

Vučić je podsetio na izjave da će Srbija trpeti posledice zbog toga što se nije priključila sankcijama protiv Rusije.

“Tu dolazimo do ovoga što je važno, što ste mogli da vidite poslednjih dana. Oni u stvari žele vraćanje starog režima, marionetskog režima kojim su upravljali kao sa pudlicama ili kao sa lutkama u pozorištu kojima mogu da im kažu bilo šta i oni će sve da prihvate”, rekao je Vučić u obraćanju.

Kako kaže, ako se analizira, vidi se da politički faktori koje neko želi da vidi na vlasti se ponašaju na taj način.

“Dovoljno je samo pogledati kada Ana Brnabić odgovori nekom od nemačkih zvaničnika poštujući slobodu, suverenitet naše zemlje i bude potpuno u pravu na ponos svakog građanina ove zemlje što Srbija sme i može tako da se ponaša, pojavljuju nam se odmah domaći političari koji kažu – sramno je takvo ponašanje, bolje je da im se sakrijemo pod skut i da im ljubimo cipele”, rekao je Vučić.

Imate one koji bi, kako kaže, priznali tzv. Kosovo i uveli sankcije protiv Rusije i to više ne kriju.

Srbija i srpski narod ne prihvataju da budu marioneta i upravo, kaže Vučić, pritisci postaju sve veći, a oni se sprovode preko institucija, organizacija, agencija, političara domaćih i regionalnih, međunarodnih, kao i preko medija i nevladinih organizacija.

“Ti mediji imaju sledeći zadatak, to je stalna kriminalizacija rukovodstva Srbije, to je dehumanizacija Srbije i to je stvaranje opšte loše atmosfere”, rekao je Vučić.

Kao primer naveo je naslovnu stranu medija u okviru Junajted grupe gde piše da “Vučićev saradnik očitava brojila u Srbiji”, a da on ni ne zna ko je taj čovek.

“Niti sam ikad čuo za njegovu firmu, a onda se ispostavilo da je on moj saradnik, a to ide na naslovnu stranu… Dehumanizacija. Vučićev otac nije Vučićev otac, sin mu nije sin, majka mu je laka žena koja sa Albancima pravi decu, pa je čak i njega tako napravila i tako dalje i tako dalje, do opšte atmosfere u kojoj ti ljudi, ne kažem da veruju u to što pričaju, ali posle bezbroj ponavljanja, izgleda da su poverovali u to”, rekao je Vučić.

Kako kaže, na isti način se ponaša i civilno društvo.

“Stalna demonizacija Srbije zbog tobože nedemokratskih odnosno autokratskih tendencija. Kada o tome govorim, imate podelu na dva dela – izbori nedemokratski bez ijednog dokaza, a drugo je tobože loše stanje u medijima, jer će kao i na političkoj sceni stanje biti dobro tek kada se postave snage koje će u potpunosti da im služe po sva ova tri cilja”, rekao je, između ostalog, Vučić.

https://www.youtube.com/watch?v=xVNRWMxNA1c&ab_channel=TanjugNewsAgencyofficial

Tanjug

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING