Advokat učenika iz Prijepolja: Nacionalna mržnja nije povod tuče

Grad Prijepolje

Haris Henjaš, advokat učenika Dž.E. koji se nalazi u policijskom pritvoru jer je u Tehničkoj školi u Prijepolju udario P.B, kaže za N1 da se radi o tuči, čija pozadina nije bila na etničkoj osnovi, odnosno da nema ni govora o nacionalnoj mržnji između Srba i Bošnjaka.

„Policija saslušava ostale svedoke, odnosno učenike koji su u tom trenutku bili u hodniku škole. Niko od njih nije rekao da je Dž.E. prišao P. B. i pokazivao mu snimak na kojem se vidi kako peva spornu pesmu. Nesporno je da je udario drugog učenika, ali to nije bilo zbog snimka, već zato što je bio isprovociran psovkom“, kaže Henjaš.

Zastupnik oca oštećenog maloletnika saopštio je da je maloletni P. B. pretrpeo tešku telesnu povredu prilikom napada od strane drugog maloletnika bošnjačke nacionalnosti.

Kako je saopšteno iz advokatske kancelarije koja zastupa oca oštećenog, deset učenika bošnjačke nacionalnosti je okružilo P.B, da bi ga jedan od njih Dž. E. vređao, puštajući sporni snimak, a zatim mu je zadao dva udarca pesnicom u predelu lica zbog kojih je ovaj učenik pretrpeo tešku telesnu povredu u vidu preloma nosne kosti sa dislokacijom.

Podsećamo, protiv P. B. i njegovih maloletnih drugova se pred Višim sudom u Užicu vodi postupak zbog pevanja pesme „Božić je“ sa izmenjenim tekstom na privatnoj proslavi koja je zabeležena telefonom jednog od prisutnih. Snimak se pojavio na društvenim mrežama.

Kako je za N1 rečeno u PU Prijepolje, policija postupa povodom događaja koji se u pre pet dana odigrao u Tehičkoj školi u Prijepolju. Očekuje se da slučaj bude prosleđen tužilaštvu u Užicu, kada bude sačinjen kompletan policijski izveštaj, odnosno saslušani svi svedoci.

„Viši sud u Užicu odredio je pritvor za Dž. E. do 30 dana, iako je u pitanju maloletnik. Navodno, kako ne bi uticao na svedoke“, kaže njegov advokat.

Podsećamo, sve je počelo oko Božića, kada se na društvenim mrežama proširio se snimak na kojem se čulo kako u jednoj kući u Prijepolju prisutni slave Božić uz stihove „Božić je, pucaj u džamije“. Ispostavilo se da je reč o grupi maloletnika. Sporni snimak objavljen je vrlo brzo na mnogim mrežama. Reagovala je policija i podnete su prijave.

Prvog dana drugog polugodišta došlo je do fizičkog obračuna srednjoškolaca u školi. Milan Drobnjaković, advokat mladića P. B. koji je pretučen, kaže da je od zadobijenih udaraca, ovom srednjoškolcu polomljen nos.

N1 Info

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.