Krenulo je sa sumnjom „ovde ima nešto“, a onda je na SKENERU USLEDIO ŠOK: Ovako je na Gostunu otkriven VELIKI NARKO TOVAR

Marihuana pronađena u cisterni na Gostunu

Cisterna u kojoj je sinoć na Gostunu pronađeno više od pola tone marihuane, prevožene u iz Crne Gore, na granični prelaz kod Prijepolja stigla je prekjuče, a pre nego što je narko tovar otrkiven krijumčar je uspeo da pobegne.

U bunkeru cisterne bilo 500 paketa marihuane ukupne težine 541 kilogram

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, na graničnom prelazu Gostun juče je zaplenjen 541 kilogram marihuane, spakovane u 500 paketa i skrivene u specijalnom bunker, a vozač cisterne M. Đ. (36) iz Loznice je uhapšen.

Prema saznanjima “Blica”, kamion-cisterna danilovgradskih registarskih oznaka, koja je u vlasništvu M. Đ. i kojim je on upravljao, na Gostun je iz Crne Gore stigla u petak 8. marta pre podne. Isto vozilo granicu je, ali u drugom smeru, prešlo 4. marta, da bi jednoj crnogorskoj kompaniji isporučilo gas.

Granična policija odmah je cisternu poslala na skener i dok se čekala kontrola M. Đ. je uspeo da umakne pažnji policajaca i pobegne. Kuda i kako, za sada se ne zna, tek Gostun se nalazi u kanjonu Lima i udaljen je od Prijepolja 33 kilometra.

Mobilni skener na graničnom prelazu pokazao je da u cisterni ima “nešto”, ali zbog gasa koji je prevozila nije se moglo utvrditi šta. Trebalo je najpre neutralisati gas, pa tek onda pregledati cisternu. Zbog zahtevnosti pretresa moralo se čekati do juče i cisterna je ostavljena na granici da “prenoći”.

Iste večeri policija je u Loznici pronašla i uhapsila M.Đ. koji se u međuvremenu dokopao svog grada. Sa lisicama na rukama prevežen je Prijepolje.

Pošto je gas neutralisan, pretres cisterne je juče nastavljen. Sve je rezultiralo otkrićem specijalnog buknera u kome se nalazila marihuana.

Potom je M. Đ. iz Prijepolja prebačen u zatvor u Užice gde će “odratiti” 48-satno zadržavanje i predat sudiji Višeg suda za prethodni postupak. Protiv njega će biti podneta krivična prijava za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, a za ovo krivično delo zaprećena je zatvorska kazna od tri do 12 godina.

Više javno tužilaštvo u Užicu predložiće da uhapšenom bude određen pritvor.

„Zaplenom više od 541 kilograma marihuane na Graničnom prelazu Gostun, srpska policija presekla je još jedan lanac krijumčarenja narkotika i potvrdila da je država jača od kriminala i da se beskompromisna borba protiv narko dilera nastavlja – poručio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Blic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.