Hanićeva monografija pred prijepoljskom publikom

Književni poslenici Prijepolja sutra će imati priliku da prisustvuju promociji monografije ”Hasan Hanić – život i delo”. Monografija univerzitetskog profesora ekonomskih nauka Hasana Hanića već je predstavljena beogradskoj a potom i novopazarskoj publici. Promocija u Prijepolju održaće se u petak u zgradi Zavičajnog muzeja u 18 časova.

Sadržaj monografije, u čijoj izradi je učestvovao autorski tim, čini deset poglavlja: Od Brodareva do Beograda; Akademska karijera; Naučni opus; Doprinos razvoju naučno-nastavnog i stručnog podmlatka; Profesionalno i društveno angažovanje; Porodica i prijatelji; Drugi o Hasanu Haniću; Hanić u medijima; Izvori; i Prilozi.

Na 340 strana, prikazani su život, rad i stvaralaštvo univerzitetskog profesora emeritusa, istraživača, ekonomskog analitičara i eksperta – Hasana Hanića, dekana Beogradske bankarske akademije – Fakulteta za bankarstvo, osiguranje i finansije. Zahvaljujući rezultatima u svom 40-godišnjem stvaralačkom radu, ime profesora Hanića je već ušlo u spisak najisataknutijih ekonomista u našoj savremenoj ekonomskoj istoriji.

IZETA ČAVIĆA 12, VAKUF, PRIJEPOLJE

Njegov naučni opus je veoma bogat i raznovrstan i obuhvata širok spektar ekonomskih oblasti. Samostalno ili u koautorstvu, profesor Hanić je napisao preko 500 bibliografskih jedinica, udžbenika, monografija i zbornika radova, članaka i referata, naučnih studija, projekata i ekspertiza, osvrta, prikaza i recenzija, enciklopedija, leksikona i rečnika.

Institut ekonomskih nauka u Beogradu izdao je monografiju “Hasan Hanić – život i delo”, kao svoju prvu publikaciju o našim znamenitim ekonomistima, jedinstvenu po svome sadržaju i svemu onome što ona zrači i poručuje. A jedna od glavnih Hanićevih poruka čitaocima, posebno mladim ljudima je da blagovremeno sebi postave jasne životne i radne ciljeve, a zatim, izražavajući “žeđ za znanjem”, da pokažu ogromnu marljivost i upornost u njihovom ostvarivanju.

Promocija monografije ”Hasan Hanić – život i delo” privukla je veliku pažnju naučne i stručne javnosti, ljubitalja pisane reči, ali i visokih državnih funkcionera, kako u Beogradu tako i u Novom Pazaru.

S.Lj. RTV NP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.