У Каћеву отворена нова школа

Првог радног дана ове школске године у Пријепољу је отворена нова школска зграда издвојеног одељење основне школе „Свети Сава“ у Каћеву. Након што се стара зграда школе урушила, 3 године настава је одржавана у приватној кући, а у новој згради ове године наставу ће похађати два ђака.

Нова школска зграда никла на месту старе, отворене 1954. године, а урушене 2014. свечано је отворена данас у присуству мештана и мештанки Каћева, представника Школске управе из Ужица, просветних радника школе Свети Сава и представника локалне власти.

Према речима директора школе Бесима Бегановића, до изградње новог објекта је дошло захваљујући заједничком залагању запослених, школског одбора и разумевања локалне самоуправе.

„Већ 5-6 година постоји проблем у овој школи. Била је урушена, настава се одвијала у приватној кући, што никако није на нивоу образовања за 21.век. Успели смо са представницима локалне власти да нађемо начин и обезбедимо преостала средства за изградњу“ – каже директор ОШ „Свети Сава“ Бесим Бегановић и истиче да је фирма „Јоновић градња“ урадила веома добар посао.  

Овом приликом директор је нагласио да иако су услови за школовање све бољи, ђака је све мање што је проблем у целој држави. Заменик председника Општине Станко Кијановић подсетио је да је у овом издвојеном одељењу 1969. године имало 30 првака, колико ове године има у матичној школи.

Marketing

„Деца су наше највеће благо и ја се надам да ће ова учионица бити тесна, да ће овде имати много више ученика“ – рекао је заменик председника општине Пријепоље Станко Кијановић.

Црвену врпцу је пресекла и званично отворила нови школски објекат председница Скупштине општине Стана Марковић. Иако су првог дана имали госте у учионици, остатак школске године у клупама ће седети ученица првог разреда Елида и предшколац Елдар.

Елида већ зна азбуку, да чита, пише и сабира и радује се учењу у новој учионици. Изградња новог објекта највише значи ђацима и учитељици.

Учитељица Саида Реџовић у Каћеву је већ пету годину и радује се што деца и она коначно имају нормалне услове за рад. Према речима директора, већ наредне године требало би да буде уређено и школско двориште.

Forum Info Prijepolje

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.