U penziju otišao ginekolog s 12.000 porođaja i 3.500 operacija

Kolege odeljenja ginekologije Opšte bolnice u Novom Pazaru ispratile su najstarijeg među njima u penziju.

Dr Sead Šačić nakon 39 godina rada kaže da je došla u pravi trenutak i da se stvara prostor mlađima da se angažuju. Na odeljenje je ušao davne 1988. godine, a petak, 4. februar ove godine, bio je poslednji dan na poslu.

„Bio sam šef Porodilišta 15 godina i načelnik jedno izvesno vreme. Ovo je veliko odeljenje sa čak 70 radnika. Prošao sam kroz veliki obim posla. Iza sebe imam 12 hiljada porođaja, tri i po hiljade operacija i kompetentan sam da pravim procenu. Nivo zdravstvene usluge koji se pruža na našem odeljenju vrlo je visok i u mnogim segmentima u istom smo rangu sa pojedinim klinikama“, kaže dr. Sead Šačić, prenosi Sandžak press.

Ponosno ističe da u Porodilištu ostaju mladi timovi, obrazovani, sposobni, iskusni, spremni da pruže pacijentima sve što se od njih traži.

„Mi smo srećni jer ga ispraćamo sa svim njegovim uspesima koje je dosad postigao na privatnom, poslovnom i svim drugim planovima. S druge strane, malo smo obazrivi jer ipak ide veliki stručnjak s našeg odeljenja, neko ko je bio dovoljno samo da je prisutan bez ulaska u salu“, poručuje dr Suada Tutić, spec. ginekologije i akušerstva.

Dr Edin Preljević ističe da se radi o intelektualcu u pravom smislu reči.

Ne samo što je stručan, već se i s roditeljske strane odnosio prema njima, navodi i dodaje da je to neko kog ste mogli pozvati za savet koji će mnogo da vredi.

„Ono što je osobina dr Seada Šačića prema kojoj ćemo ga pamtiti i zbog čega smo mu neizmerno zahvalni jeste sigurnost u radu, iskustvo, znanje, spremnost da nam pomogne i naš osećaj sigurnosti kad nam je tu“, naglašava dr Suada Gicić Skenderi.

IZVOR: SANDŽAK PRESS NEDELJA, 6.03.2022. | 12:05

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.