Opštinsko veće

NADLEŽNOSTI OPŠTINSKOG VEĆA

Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, Opštinsko veće:

1)     Utvrđuje predlog Odluke o budžetu Opštine

2)     Vrši nadzor nad radom Opštinske uprave, poništava ili ukida akte Opštinske uprave koji nisu u saglasnosti sa Zakonom, Statutom i drugim opštim aktom ili odlukom koju donosi Skupština opštine

3)     Rešava u upravnom postupku u drugom stepenu o pravima i obavezama građana, preduzeća i ustanova i drugih organizacija iz izvornog delokruga Opštine

4)     Pomaže Predsedniku opštine u vršenju drugih poslova iz njegove nadležnosti

5)     Donosi poslovnik o svom radu na predlog Predsednika opštine.

 

Opštinsko veće čini 6 članova:

1.Esad Hodžić, rođen 04.03.1963. godine u Prijepolju. Osnovnu i srednju školu završio u Prijepolju, a Višu tetkstilnu školu u Beogradu. Radio u TK ”Ljubiša Miodragović” od 1988. godine do 1991. godine. Od 1991. godine osniva i vlasnik je preduzeća ”Stileks”, koje sa 80 zaposlenih rentabilno posluje dan-danas. Predstavljajući jednu od najuspešnijih kompanija u Zlatiborskom okrugu  koja se bavi preradom i obradom tekstila, a u zadnje tri godine je predsednik Saveta za razvoj opštine Prijepolje. Oženjen, otac jednog deteta.

2. Nedžad Hocić, rođen 13.11.1951. godine, diplomirani fizičar. Završio Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu 1978. godine. Član je Stranke demokratske akcije Sandžaka od 1990. godine. Biran je za člana Inicijativnog odbora SDA Sandžaka u Prijepolju i jedan je od osnivača  stranke u Prijepolju. U periodu od 1995. do 2000. godine bio  je predsednik Opštinskog odbora stranke. U više navrata u periodu od 1990. godine bio je biran za člana Izvršnog i Glavnog odbora, kao i za predsednika Glavnog odbora Stranke. Trenutno je član Glavnog odbora SDA Sandžaka. 1996. godine bio je predsednik odborničkog kluba SDA Sandžaka u lokalnom parlamentu. Zaposlen je u Tehničkoj školi u Prijepolju kao profesor fizike. Oženjen, otac dvoje dece.

3. Admir Mušović, rođen 16.07.1984. godine, profesor fizičke kulture. Završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu 2008. godine. Član je Stranke demokratske akcije Sandžaka od svoje 19. godine a aktivan je i od ranije.  2004. godine izabran je za predsednika Asocijacije mladih SDA  Sandžaka Opštinski odbor Prijepolje. Na lokalnim izborima 2008. i 2012. godine bio je kandidat za odbornika, a 2012. godine bio je i kandidat za poslanika. U posednjem sazivu izabran je za člana Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća i šef je resora za Međunacionalne odnose i omladinu, a takođe je i član Izvršnog odbora stranke u Prijepolju.

4. Eldin Jejna, rođen 04.10.1982. godine, diplomirani socijalni radnik. Završio Fakultet političkih nauka u Sarajevu 2008. godine. Član je Stranke demokratske akcije Sandžaka i bio je kandidat za odbornika ispred Brodareva, tačnije MZ Zavinograđe. Član je Asocijacije mladih i u mesnom je odboru Asocijacije u Brodarevu. Kandidovan je za mesto člana Opštinskog veća od strane Odbora stranke iz Brodareva.

5.Radojka Vujičić, rođena  Čudić, od oca Momira i majke Mirjane, rođena je 25.10.1955. godine, mesto Prusci, Opština Bosanski Novi, Republika BiH. Udata, majka dvoje dece.

Osnovnu i srednju školu završila je u Bosanskom Novom, a Višu tekstilno-tehničku školu u Varažcinu. Nakon završene Više tekstilno-tehničke škole dobija zvanje tekstilni inženjer, i 1977. godine počinje raditi u TK ”Ljubiša Miodragović” u Prijepolju. Obavljala je poslove: tehnolog proizvodnje,  zamenik direktora RJ Konfekcija, direktora RJ Konfekcija, sve do avgusta 2006. godine.

Napušta posao 31.08.2006. godine u TK ”Ljubiša Miodragović” zbog primene socijalnog programa države. Nakon toga, 2008. godine osniva ortačku radnju za proizvodnju tekstilnih proizvoda.

Član je Srpske radikalne stranke od 2004. godine, gde je i član Glavnog odbora u Prijepolju. Odbornik je  SRS drugi mandat.

6. Predrag Čičić, rođen 1958. godine u Prijepolju gde je završio osnovnu školu, a potom i Školu učenika u privredi. Po završetku školovanja bavio se privatnim preduzetništvom do 1995. godine.

Član Demokratske stranke Srbije od 1996. godine.  U više navrata biran za šefa Izbornog štaba i člana Opštinskog odbora DSS. Bio je potpredsednik Opštinskog odbora DSS, kao i odbornik u Skupštini opštine Prijepolje. Aktuelni je predsednik Mesne zajednice Prijepolje u poslednja tri mandata.Oženjen, otac dvoje dece.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.