Agencija traži da se Ješić odrekne funkcije u Fondu

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je od Gorana Ješića, potpredsednika vojvođanske vlade i člana Nadzornog odbora Fonda za razvoj Vojvodine, da se odrekne bar jedne fotelje, saznaje “Blic”.

Ješić u izjavi za naš list navodi da sigurno neće podneti ostavku i kaže da je ovaj zahtev Agencije direktan politički napad na njega.

Prema saznanjima “Blica”, Agencija je došla do zaključka da potpredsednička funkcija i mesto u Nadzornom odboru nikako ne mogu da idu zajedno i predstavljaju sukob interesa. Zbog toga je to telo nedavno naložilo Ješiću da ode s jedne funkcije.

On, međutim, navodi da iz principa neće podneti ostavku jer je na mesto člana Nadzornog odbora u Fondu za razvoj došao po Zakonu.

– Postao sam član NO po funkciji, a ne partijskoj pripadnosti. Dakle, da nisam potpredsednik vojvođanske vlade, ne bi ni dobio mesto u Fondu za razvoj. Uložio sam žalbu na odluku Agencije. Ništa još nije gotovo – kaže Ješić.

 

Postupak i protiv Đukanovića
Agencija za borbu protiv korupcije je, prema saznanjima “Blica”, i od Vladimira Đukanovića zahtevala da se odrekne jedne funkcije. Đukanović je član Republičke izborne komisije i predsednik Skupštine Državne lutrije Srbije. Do njega, međutim, nismo uspeli da dođemo.

U Zakonu o Fondu za razvoj Vojvodine stoji da se članovi Nadzornog odbora biraju po funkciji i da u to telo ulaze ministar finansija ili državni sekretar iz tog ministarstva, potpredsednik Vlade AP Vojvodina, potpredsednik pokrajinske skupštine, pokrajinski sekretari nadležni za poslove finansija i privrede i jedan predstavnik Vlade Srbije.

Ješić navodi da nijedan od preostalih članova NO nije dobio zahtev Agencije da se odrekne neke funkcije.

– Kako onda to da protumačim nego kao politički obračun. Do sada je Agencija dva puta od mene tražila da se odreknem jedne funkcije – prvi put kad sam bio na neplaćenoj savetničkoj funkciji u Vladi, a drugi put kada sam bio i poslanik i gradonačelnik Inđije. U oba slučaja podneo sam ostavku, ali sada neću. Sa ovog mesta može da me skloni samo Skupština Srbije – kaže on.

U Agenciji za borbu protiv korupcije nisu juče želeli da komentarišu ovaj slučaj. Kako nam je rečeno, direktorka Tatjana Babić je na odmoru, kao i predsednik odbora Agencije za borbu protiv korupcije. U Odeljenju za odnose sa medijima rekli su nam da će nam narednih dana dati više podataka o ovom slučaju.
O žalbi Ješića odlučivaće odbor Agencije za borbu protiv korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.