Analitičari o inicijativi Čedomira Jovanovića: Preuranjen poziv za ujedinjenje LDP i DS

Predlog LDP za objedinjavanje opozicije po receptu rušenja režima Slobodana Miloševića je po mišljenju analitičara – preuranjen. Još nije došlo vreme kada će opozicija dobiti šansu kod birača.

Lider LDP Čedomir Jovanović je, naime, pozvao DS i njeno članstvo da se ujedine u jednu stranku i tako postanu efikasna alternativa sadašnjoj vlasti u kojoj suvereno dominira samo jedan čovek – lider SNS Aleksandar Vučić.

 

Sociolog i istraživač javnog mnjenja Srećko Mihailović kaže za “Blic” da je Jovanovićeva inicijativa preuranjena.

– Danas građani Srbije u Vučiću ne vide opasnost koju je za Srbiju predstavljao Milošević. Trebaće još vremena da bi se došlo do tog stanja. Visok nivo poverenja u Vučića je i posledica nepoverenja u druge. U pitanju je fenomen, jer da bi građani u samo jednog čoveka imali toliko poverenje, potrebno je da ga potpuno izgube u one druge i da im se oni ogade – kaže Mihailović.

Nenad Milić, zamenik predsednika LDP, juče je za “Blic” objasnio da poziv “nije telefoniranje stranačkim ljudima”, već pokušaj da se uspostavi kvalitetan odnos s biračima koji svoj interes ne prepoznaju u konceptu Vučića, Ivice Dačića i Tomislava Nikolića.

Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS u Skupštini, objasnio je za “Blic” da o inicijativi lidera LDP do sada nije razgovarano u stranci, da su dve stranke nesumnjivo bliske, ali i da imaju veoma različite stavove o ekonomiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.