Antić, Ružić, Udovičić i Jovanović ministri

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Antić, Ružić, Udovičić i Jovanović ministri
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

četvrtak, 29. avg 2013, 11:25 – 16:44

Aleksandar Antić kandidat SPS-a za ministra saobraćaja, a Branko Ružić za ministra bez portfelja, zaduženog za evrointegracije, potvrđeno RTS-u. Vanja Udovičić kandidat za ministra omladine i sporta, Tomislav Jovanović za ministra prosvete, a Aleksandar Vulin predložen za ministra bez portfelja.

Premijer Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić potvrdio je Tanjugu da je u ime SPS-a predložio da ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije bude Branko Ružić, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, ministar prosvete dr Tomislav Jovanović, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, a zajednički kandidat SNS-a i SPS-a za ministra omladine i sporta je Vanja Udovičić. Među kandidatima za mesto ministra je i direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin, koji je predložen na mesto ministra bez portfelja.

Republička izborna komisija dodelila je poslaničke mandate dosadašnjem ministru saobraćaja Milutinu Mrkonjiću i režiseru Srđanu Dragojeviću koji su time postali novi poslanici socijalista u Skupštini Srbije.

Mrkonjić i Dragojević će u skupštinskim klupama zameniti Branka Ružića i Aleksandra Antića koji su podneli ostavke na poslaničke funkcije.

Udovičić je rekao da je kandidaturu prihvatio posle razgovora sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem.

On nije želeo da govori o prvim potezima koje namerava da povuče, rekavši da za sada ne želi da izlazi sa konkretnim predlozima, jer smatra da prvo treba da se oformi celokupni tim, odnosno celokupna Vlada.

“Još uvek sam samo kandidat. Imam neka opažanja, ideje koje bih želeo da sprovedem, ali o tom, po tom”, rekao je Udovičić.

Budući ministar prosvete Tomislav Jovanović profesor je fiziologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu i dugogodišnji prodekan za poslediplomsku nastavu na tom fakultetu.

Vulin-Jovanovic.jpg

Ranije je bio upravnik Instituta za medicinsku fiziologiju i prorektor Univerziteta u Prištini.

Rođen je augusta 1951. u Trbunju (Toplica), medicinu je diplomirao 1975. godine, a doktorirao 1983. godine.

Bio je na specijalizacijama iz medicine sporta, balneoklimatologije, hiperbarične medicine, klinicke fiziologije.

Srpska napredna stranka je ranije predložila da na mestu ministra privrede bude Saša Radulović, finansija Lazar Krstić, poljoprivrede Dragan Glamočić, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović i odbrane Nebojša Rodić.

Ministri koji ostaju i u rekonstruisanoj Vladi su ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević, spoljnih poslova Ivan Mrkić, potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, kao i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

Ruzic-Antic.jpg

U rekonstruisanoj Vladi kao ministar zdravlja ostaje Slavica Đukić Dejanović, pravde Nikola Selaković, građevinstva i urbanizma Velimir Ilić i potpredsednik Vlade i ujedno ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić.

Ministar unutrašnjih poslova ujedno je i premijer Ivica Dačić, a prvi potpredsednik Vlade Srbije i dalje će ostati Aleksandar Vučić.

Skupština Srbije konstatovala je danas ostavke devet članova Vlade – Milutina Mrkonjića, Žarka Obradovića, Mlađana Dinkića, Verice Kalanović, Suzane Grubješić, Aleksandra Vučića kao ministra odbrane, Bratislava Petkovića, Gorana Kneževića i Alise Marić.

Sednica na kojoj će se raspravljati o novim kandidatima za ministre počeće sutra u 15 časova, a na dnevnom redu su izbor novih ministara i polaganje zakletve.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING