Bevanda: Plašim se da će 2014. biti još gora

Predsedavajući Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda ocenio je da je 2013. godina bila teška ali i izrazio bojazan da će 2014. biti još gora.

– Važno je preći sa reči na dela, donositi hrabre odluke i istovremeno zaustaviti ovo dotankavanje novca u propale državne kompanije, u kojima ljudi po deset godina nemaju platu – izjavio je Bevanda za sarajevsko Oslobođenje.

 

On je izrazio bojazan da bi naredna godina za BiH „možda mogla biti i gora, jer je predizborna i sasvim je normalno da će svi pokušati da se bave svojim kampanjama“. Prema statističkim podacima, svakog dana u BiH je u 2013. godini
zatvoreno u proseku deset radnih mesta. Bevanda je istakao da „ne treba biti prevelik statističar da bi znao da je teška situacija u Bosni i Hercegovini“, te da „svako treba da radi u skladu sa svojim odgovornostima i obavezama da se ovo stanje izmeni“.

 

– Često sam govorio da smo mi koji vršimo javne funkcije dužni da stvaramo prostor za realni sektor. Međutim, Savet ministara i vlast na državnom nivou nemaju nijednu polugu, apsolutno nijednu polugu, da bi uticalo na svakodnevna kretanja. Entiteti raspolažu sa 80 odsto transfernih sredstava – rekao je Bevanda.

 

Prema njegovim rečima, u narednoj godini „treba donositi hrabre odluke i istovremeno zaustaviti dotankavanje novca u propale državne kompanije“.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.